2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatósági konferenciát szervez a Hozzáadott Helyi Érték díjas KÖVET

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért 2018. november 14-én Hozzáadott Helyi Érték Díjat vehetett át „Legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozás” kategóriában.

Prof. dr. Tóth Gergely, a KÖVET Egyesület főtitkára a díj elnyerésével kapcsolatban elmondta: „A KÖVET 23 éve azzal a céllal indult, hogy közösséggé formálja azokat a kis-, közép- és nagyvállalatokat, szervezeteket, amelyek elkötelezettek a fenntarthatóságért, környezetükért felelősséget éreznek, szándékukban áll cselekedni, nem csak beszélni a világ megmentéséről.”

Fotó: www.ofa.hu

Az egyesület által végzett közösségfejlesztési munka, a tapasztalatok és új módszerek megosztásának következő állomása a 2018. december 10–11-én, Zalakaroson tartandó XXIII. konferencia és műhelymunka, ahol a résztvevők betekintést nyerhetnek a KÖVET által hazánkban koordinált HETES (Helyi Energiatakarékossági Együttműködések Segítése) programba, valamint vállalatok és a települések fenntarthatósági célkitűzéseibe és eredményeibe – számolt be a BrandTrend.

A HETES projekt újszerűsége abban áll, hogy Magyarországon első körben találkozik a magán-, a vállalati szféra és a finanszírozó réteg, hogy egy új típusú finanszírozási struktúrát alakítson ki a helyi gazdaságfejlesztéshez és a környezeti fenntarthatósághoz való hozzájárulás megteremtése érdekében. 

„A programmal a KÖVET szándéka, hogy aktivizálja a közösséget építő és egyúttal környezetet szépítő, felelős döntéshozókat, a vállalkozói, önkormányzati és lakossági szektor szereplőit az energiahatékonysági beruházások területén, a fenntartható gazdaság közös megvalósításáért” – mondta Gáspár Attila projektmenedzser.

A rendezvény második napján – 2018. december 11-én – a vállalatok és a települések fenntarthatósági célkitűzéseit és eredményeit veszik górcső alá az ENSZ 2030-ra szóló Fenntartható Fejlődési Céljainak (SDG) tükrében. 

A kétnapos konferenciáról további információ a www.kovet.hu oldalon található, regisztrálni itt lehet.

Neked ajánljuk
Komposztáló robot lett a startupverseny győztese A marketing sem csak a zöld ámítások terepe lehet A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: brandtrend.hu
Vissza
Hírfolyam