2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átadták az Üzleti Etikai Díjakat

Immár 91 cég viselheti az üzleti etikus vállalat jelzőt Magyarországon. Az alapítók tizenkilencedik alkalommal ítélték oda a díjakat az etikus jelző viselésére érdemes kis-, közép- és nagyvállalatoknak, illetve multinacionális cégeknek.

Újabb tíz cég részesült az üzleti élet egyik legrangosabb elismerésében. Az immáron 19. alkalommal odaítélt Üzleti Etikai Díj 2000 óta kiemelkedő szerepet tölt be a magyar gazdasági életben tisztességesen, felelősen működő cégek elismerésében.

Az elismerést olyan vállalkozások kapják, amelyek az üzleti életben elért sikereikkel bizonyítékul szolgálnak arra, hogy a profit érdekei összeegyeztethetők a bolygó, az emberiség, a fenntartható fejlődés érdekeivel.

A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub alapító elnöke, világhírű filozófus, író, számos akadémia tagja és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozta létre, hogy a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt fejlesztéseikkel példát mutatnak.

Az idei megmérettetésen 54 jelölt szervezetből 35 vállalat adta be a pályázatát. Az előző évek díjazottjaiból álló zsűritagok 10 pályázatot értékeltek kiemelkedőnek.
2018-ban a zsűri 4 kisvállalatnak, 2 középvállalatnak, 2 nagyvállalatnak és 2 multinacionális vállalatnak ítélte oda az elismerést, melyet ünnepélyes díjátadó gála keretében vehetnek át.

Az Üzleti Etikai Díj nyertesei 2018-ban: 

  • Kisvállalat kategória: Cu-Technik Kft., Human Dialog Kft., Kreatív Vonalak Kft., Mystic Nails Hungary Bt.
  • Középvállalat kategória: HAJDU Autotechnika Ipari Zrt., Peki Restaurant Kft.
  • Nagyvállalat kategória: Axiál Kft., Simon Műanyag Feldolgozó
  • Multinacionális vállalat kategória: LAFARGE Cement Magyarország Kft.,
    K&H Biztosító Zrt.

A díjazottakat részletesen mutatja be, és az átadón elhangzottakat is ismerteti a Piac és Profit beszámolója.

Neked ajánljuk
A fenntarthatóságra törekvő vásárlókat célozza meg a Lidl Nagy érdeklődés fogadta a zöldlakáshitelt A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam