2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább zöldülne a Kickstarter

Kétféle eszközzel próbálja betartani a Kickstarter a közhasznú társasággá válásakor tett ígéretet, mely szerint segít az alkotóknak környezetvédelmi szempontból is átgondolni a termékeket.

Mikor a Kickstarter közhasznú társasággá vált 2015-ben, akkor azt is vállalta, hogy segít az alkotóknak környezetvédelmi szempontból helyes döntéseket hozni. A közösségi finanszírozást támogató oldal szerint az alkotóknak nagyszerű elképzeléseik vannak egy-egy új technológiáról vagy dizájnról, viszont nem tudnak eleget a gyártásról, és végképp nem ügyelnek eléggé a megfelelő környezetvédelmi szempontokra.

Ezért a Kickstarter partnerséget kötött a Climate Corps program Environmental Defense Fund szervezetével, hogy kidolgozzanak két új eszközt a probléma megoldására.

Egy környezetbarát ötlet a Kickstarterről – az átlátszó hangfal könnyen szerelhető és újrahasznosítható Fotó: tRANSPARENT sPEAKER/wickstarter.com

Egyrészt a projektgazdák öt pontban nyilatkozhatnak majd a Kickstarteren, hogy milyen típusú elkötelezettséget vállalnak a környezetvédelemmel kapcsolatban. Megadhatják, hogy a tervezett termék mennyire hosszú élettartamú, újrafelhasználható vagy újrahasznosítható, fenntartható anyagokat tartalmaz, környezetbarát gyárakban készül és fenntartható-e a terjesztése.

A Kickstarter reményei szerint az alkotók ennek hatására jobban elgondolkodnak majd a termékeik tervezésekor a környezetvédelmen, és a támogatók is jobban (azaz több adománnyal) értékelik majd a szempontokat teljesítő projekteket.

Emellett a platform és a környezetvédelmi szervezet közösen elindította az Environmental Resource Center információs oldalt, amely öt környezetvédelmi szemponthoz kapcsolódóan gyűjti össze az alapvetéseket, példákat és további olvasmányokat, amelyek támpontokat adhatnak a környezettudatos terméktervezéshez.

Neked ajánljuk
Először publikált fenntarthatósági jelentést a Nanushka Márciustól az üzletekben is ki kell helyezni az új energiacímkéket Európát is elérték az afrikai klímaváltozás kihívásai Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra: hwsw.hu
Vissza
Hírfolyam