2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Alumíniumcsomagolással a környezetünkért

Egyre több nagyvállalat fordít kitüntetett figyelmet arra, hogy termékeik csomagolása is környezetbarát legyen. Italok esetében ennek egyik módja az alumíniumdobozok használata.

2017-ben nyitotta meg kapuit Magyarország első alumíniumitaldoboz-gyára, a Quality Pack, mely a Hell Energy Magyarország Kft. tagja. A csúcstechnológiás gépekkel felszerelt üzemben éves szinten 1,5 milliárd 250 milliliteres doboz és tető készül. A cégvezetőt, Csereklye Barnabást a Mérnökkocsma kérdezte.

Az alumíniumdobozok előnyeivel kapcsolatban Csereklye Barnabás kiemelte: a globálisan valaha megtermelt alumínium 75%-a még ma is körforgásban van, ezzel szemben a műanyagoknak csak a 10%-át hasznosítottuk újra.

Magyarország szelektív hulladékgyűjtési rendszerében az alumínium begyűjtése a legfejlettebb Fotó: MTI/Marjai János

A visszagyűjtési rendszer szinte minden magyar lakos számára hozzáférhető hulladékudvarok formájában, amelyet kiegészít az ország mintegy kétszáz kiskereskedelmi áruházában elérhető aludobozvisszaváltó-automaták hálózata.

Az alumínium újrahasznosítása gazdasági és környezetvédelmi érdek – véli a Quality Pack vezetője, hiszen

a leggyakrabban újrahasznosítható anyagok egyikéről van szó, amely gyakorlatilag korlátlanul, minőségveszteség nélkül, a végtelenségig újrafeldolgozható.

Az újrahasznosítás gazdaságos is: a beolvasztás az elsődleges alumíniumgyártáshoz képest 95%-os energiamegtakarítást eredményez Fotó: www.publicdomainpictures.net

A Quality Pack alumíniumdobozok a környezettudatos gondolkodás jegyében 100%-ban újrahasznosított alumínium alapanyagból készülnek egy olyan gyárban, ahol saját szennyvízkezelő berendezésekkel biztosítják a telephelyről kikerülő szennyvíz megfelelő minőségűre tisztítását.

Emellett a levegőbe kerülő szennyeződéseket egy elszívórendszer segítségével összegyűjtik, magas hőmérsékleten kezelik, így a vállalat légszennyező anyagok kibocsátása nélkül üzemelhet.

Neked ajánljuk
Az ABB új formába hozná a kereskedelmet és az óceáni műanyagot Az ABB új formába hozná a kereskedelmet és az óceáni műanyagot Egy hűtőszekrény is előkerült a Rába nagytakarításakor Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: mernokkocsma.hu
Vissza
Hírfolyam