2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Világbank: kétszeres pénz a klímaváltozás ellen

A Világbank megduplázná a klímapolitikára szánt támogatást, így 2020 után öt éven belül 200 milliárd dollárt szánna a világszerte a klímavédelem terén kezdeményezett projektekre – jelentette be Kristalina Georgiewa, a Világbank vezérigazgatója hétfőn a lengyelországi Katowicében.

Georgiewa az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye 24. éves ülésén vesz részt Katowicében. Nyilatkozatában arra reagált, hogy António Guterres, az ENSZ főtitkára a klímacsúcs megnyitóján nagyobb, „ambiciózusabb” erőfeszítésre hívta fel az ENSZ tagállamait. Georgijewa kijelentette:

A Világbank „megduplázza erőfeszítését”, hogy az ENSZ-tagállamok ambiciózus lépéseket tehessenek a klímavédelem érdekében.

Az említett 200 milliárd dollárból 100 milliárdot a közszférában eszközölt beruházások közvetlen támogatására szánnak, ezen belül mintegy 50 milliárd dollárt a „klímaváltozásokhoz való alkalmazkodásra” irányoznak elő.

2015 óta a Világbank már megkétszerezte a klímaváltozásokkal kapcsolatos támogatási keretet, mely 2017-ben 20 milliárd dollárt ért el Fotó: shutterstock.com

A hétfőn megnyitott, december 14-ig tartó katowicei csúcstalálkozón a résztvevők a 2015-ben elfogadott párizsi klímamegállapodás részletes szabályrendszeréről tárgyalnak. A párizsi egyezmény legfőbb célkitűzése, hogy 2100-ig 2 Celsius-fokon belül tartsák a globális hőmérséklet-emelkedést az iparosodást megelőző szinthez képest.

Neked ajánljuk
Magas hozamú állampapírral gyűjtene forrást a klímavédelemre a bajor CSU A klímával a munka világa is átalakul Közel 35 fokot mértek az északi sarkkörnél Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam