2019. december 7., Ambrus
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

9 millióból indíthatnak startupot egyetemisták

Összefogott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Hiventures és az Enterprise Hungary, hogy egyetemi inkubációs programmal segítsék a hallgatóknak megvalósítani ötleteiket és üzleti terveiket. A Startup Campus BME Powered by Hiventures egyetemi inkubációs program csütörtökön zárult le a nyertes projekt kihirdetésével.

A program egy öthetes képzéssel indult, kilenc, projektötlettel rendelkező egyetemista csapat ismerkedett meg a vállalkozás indításához szükséges elméleti alapokkal, eszközökkel, fogalmakkal. A féléves gyakorlati munkát a Morgan Stanley és a PwC mentorai is segítették.

Illusztráció Fotó: Pixabay

A programra harminc csapat jelentkezett, tizenegy kezdhette meg a kurzust, amelyet végül kilencen zártak eredményesen, ők jutottak be az elődöntőbe. Az öt döntős csapat a zárórendezvényen mutatta be startupját a szakmai zsűrinek, amely helyben el is döntötte, melyek juthatnak el a befektetésig.

Az ötletek ugyanolyan pontozáson és bírálaton estek át, mint bármelyik, nem egyetemi kezdeményezés. Ezért az esemény végéig nem lehetett tudni, hogy csak egy, vagy akár mind az öt projekt megkapja a 9 millió forintos befektetést. Végül az elért pontok alapján a zsűri úgy határozott, hogy három ötletet valósíthatnak meg a fiatalok, egyenként kilencmillió forintból.

A szakemberekből álló zsűrit egy szoftveres, lopásgátló biciklitároló ötlete fogta meg a legjobban,

amelyet az Etele Plaza fog tesztelni. Egy olyan komposztáló is nyert, amely nemcsak a hulladékot, hanem annak műanyag csomagolását is lebontja, ezenkívül egy szalmaalapú, olcsó, hatékony, környezetbarát és tűzálló szigeteléstechnika valósulhat meg.

Neked ajánljuk
Óriási sikert aratott Európában a magyar Vadonleső Program kezdeményezés Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében Történelmi rekordot döntött a hazai áramfogyasztás A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje... A Coca-Cola karcsú palackokkal csökkenti plasztikfogyasztását
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam