2020. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

2018. november 29-én partnerségi szerződést kötött egymással az InnoEnergy, Európa vezető fenntartható energiagazdálkodást képviselő befektető szervezete és az MVM-csoport. A két cég együttműködésének fókuszában a villamos energetikát érintő fejlesztések támogatása áll.

A megállapodás értelmében az MVM-csoport aktívan bekapcsolódik az InnoEnergy magyarországi központja által kiemelten kezelt programokba az oktatás, a projektmenedzsment és üzletfejlesztés terén, valamint részt vesz az InnoEnergy partnereként a legfontosabb hazai iparági eseményeken, illetve a fejlesztőkkel való együttműködések megvalósításában.

Az együttműködés célja, hogy a cégek együtt olyan hazai, illetve régiós startupokat, kezdő vállalkozásokat karoljanak fel, amelyek piacképes energetikai innovációik révén a tiszta és megújuló energiák felhasználásának hatékonyságát növelik,

és sok ember számára teszik elérhetővé ezeket az energiaforrásokat az előállítási/szállítási költségek csökkentése, valamint a szén-dioxid-kibocsátás visszaszorítása mellett.

Jakub Miler, az InnoEnergy CE ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az általuk felkarolt startupok, vállalkozások hatalmas lehetőséghez juthatnak azáltal, hogy közvetlen kapcsolatot építhetnek ki az egyik legjelentősebb régiós villamos energetikai nagyvállalattal. Az MVM pedig új, kedvező befektetési lehetőségeket ismerhet meg a tiszta energia előállításával, hasznosításával foglalkozó innovatív vállalkozások tevékenységein keresztül, aminek köszönhetően tovább erősíthetik a pozícióikat az energiaszektoron belül Magyarországon, illetve a kelet-európai régióban.

Neked ajánljuk
A Generali a világ legfenntarthatóbb vállalatai között A homokra alapozott építőipar romokat hagy maga után A párizsi klímaegyezmény gazdasági szempontból is észszerű megállapodás Új környezetvédő mesekönyv: Amikor a kukák világgá mentek Sterilizálják Pablo Escobar vízilovainak túlszaporodott leszármazottait (videóval)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam