2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jármű-korszerűsítés a Magyar Postánál

A Magyar Posta idén is folytatja elavult járművei lecserélését. A cég eddig több mint 500, kézbesítéshez használható járművet vásárolt több milliárd forint értékben, többek közt motorokat, kis- és nagyteherautókat. Most 23 darab háromkerekű elektromos motorral is bővült a flottájuk, amelyeket már tesztelnek a csomagszállításban.

A tricikliket december első heteiben, a csomaglogisztikai piac legnehezebb időszakában tesztelik. A posta az új típusú járműveket elsősorban Budapesten, a nemzetközi küldemények kézbesítésében használja, vidéken pedig a levél- és csomagkézbesítés összevonhatóságát tesztelik az eszközzel.

Az elektromos tricikli maximum 45 km/h-s sebességgel képes haladni, hatótávolsága nagyjából 80 kilométer.

A belföldi online vásárlás december első két hetében a legaktívabb, a posta előrejelzései szerint december 10-én kezdődik a szezon legerősebb hete, amikor naponta 100 ezres nagyságrendben érkeznek csomagok és árutartalmú küldemények logisztikai üzemeikbe.

Neked ajánljuk
Találja meg, hol szökik az energia az otthonában! Dániában készült felvételekkel illusztrálta a norvégiai „bálnamészárlást” a brazil elnök Elbúcsúzhatunk az ismerős időjárástól? Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam