2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható befektetési alapot indít a Fidelity International

Az új alap működésének középpontjában a víz- és a hulladékgazdálkodás területén kínálkozó, fenntartható befektetési lehetőségek állnak.

Az alap célja, hogy a víz- és a hulladékkezeléssel kapcsolatos termékek és szolgáltatások tervezésével, gyártásával vagy értékesítésével foglalkozó vállalatokba történő globális befektetések révén a gazdasági ciklus teljes időtartama alatt meggyőző, kockázattal korrigált hozamokat biztosítson.

Az alap a víz- és a hulladékgazdálkodás értékláncának minden elemébe képes befektetni, többek között az egyre növekvő igények kielégítését célzó, új technológiákat kidolgozó vállalatokba is.

Bertrand Lecourt, az alap portfóliómenedzsere a cég meggyőző elemzői és befektetői tapasztalatát kihasználva arra törekszik, hogy az alap profitálni tudjon az ebben a két, befektetői szempontból kevéssé feltárt ágazatban rejlő lehetőségekből. 

Fotó: Pictures of Money/flickr.com

A Fidelity International portfóliómenedzsere szerint

„A víz- és a hulladékgazdálkodás története egyidős a civilizációval, ennek ellenére a befektetők mindeddig viszonylag kevés figyelmet szenteltek az e két ágazatban működő vállalatokra.”

„A víz- és a hulladékgazdálkodás területén kínálkozó befektetési lehetőségek hátterében a tiszta víz és a csatornázás, valamint az egyre népesebb, egyre tehetősebb és egyre urbanizáltabb lakosság által termelt hulladék mind hatékonyabb kezelése iránti, folyamatosan növekvő kereslet áll. Nincs gazdaság víz nélkül, és nincs fenntartható gazdaság hulladékgazdálkodás nélkül.”

Neked ajánljuk
Már minden Sparban elérhetők a zöldmegoldások A digitális technológiák segítenek a zöldítésben Merre visz az út az iskolapadból a környezetiparba? Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam