2020. február 22., Gerzson
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kormány támogatja a hazai építőipar fenntartható fejlődését

A kormány támogatja a hazai építőipar fenntartható, modern technológián alapuló fejlődését annak érdekében, hogy az eleget tudjon tenni a növekvő megrendelői igényeknek – jelentette ki Varga Mihály.

A pénzügyminiszter az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének évzáró közgyűlésén tartott beszédében kiemelte: a kormány elkötelezett abban, hogy az építőipar visszanyerje súlyát a gazdaság meghatározó ágazataként. Ennek eléréséhez járul hozzá, hogy az idei év első tíz hónapjában 22 százalékkal emelkedett az ágazat teljesítménye.

A tárcavezető a szektor eredményeiről szólva elmondta, hogy az építőipari vállalkozások szeptember végi szerződésállományának volumene 40 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, valamint az ágazatban foglalkoztatott munkavállalók száma az utolsó egy év alatt közel 18 ezer fővel, 335 ezerre emelkedett.

2018 első három negyedévében több mint 10 ezer darab új lakás épült, 28%-kal több, mint egy évvel korábban  Fotó: Pixabay

Varga Mihály emlékeztetett: a kormány novemberben döntött arról, hogy

2023. december 31-ig továbbra is a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazható azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek 2018. november 1-jén végleges építési engedéllyel rendelkeztek.

A további, építőipart támogató intézkedéseket ismertetve elmondta, hogy 2018-ban a kormány több mint 230 milliárd forintot különített el az otthonteremtés elősegítésére, ami jövőre tovább emelkedik, valamint bevezette az építőipari támogatási programot, amelyre idén 16 milliárd forint áll rendelkezésre. Kifejtette: a program célja, hogy javítsa az ágazatban működő vállalkozások technológiai felkészültségét, így ezek a cégek a jövőben magasabb hatékonysággal tudnak megfelelni a Magyarországon erőteljesen növekvő piaci igényeknek.

Neked ajánljuk
A Generali a világ legfenntarthatóbb vállalatai között A homokra alapozott építőipar romokat hagy maga után Ökológiai gazdálkodási konferencia márciusban Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Tovább a forrásra: kamaraonline.hu
Vissza
Hírfolyam