2021. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kizárólag fenntartható beruházásokba fog Veszprém Európa kulturális fővárosaként

Hosszú távú fejlesztési céljait gyűjtötte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programjába Veszprém, hogy csakis fenntartható beruházásokba fogjon. Porga Gyula polgármester szerint a legfőbb érdemük, hogy egy egész térséget lefednek. A program végrehajtása 2019 januárjában megkezdődik, hogy 2023-ra megfelelően felkészüljenek a cím betöltésére.

Ha egy szóval kellene összefoglalni Veszprém pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre, a város polgármestere, Porga Gyula azt mondaná: együttműködés.

„Meglévő rossz tradíciókat, szokásokat szeretnénk meghaladni. A települések, a civil és az önkormányzati, valamint a vállalkozói szféra közötti falakat szeretnénk lebontani” – hangsúlyozta az InfoRádiónak.

2023-ban egyetlen város, Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa, ami kiemelkedővé teszi a cím elnyerését Fotó: Pixabay

Hozzátette:

Hivatalosan Veszprém volt a pályázó, de egy egész térséget bevontak, nagyjából a Bakonyra kell gondolni, ez volt amúgy a pályázat legfontosabb erőssége.

A projekt, mint a polgármester elmondta, város-, de közösségfejlesztésről is szól, nem akarnak abba a hibába esni, mint korábban sokan, hogy túlzottan az infrastruktúra fejlesztése irányába mennek gazdaként. Ez összesen egyharmad részét teszi ki a költségvetésnek.

„Az infrastruktúra kielégítő, ami nyilván nem azt jelenti, hogy a meglévő intézményrendszert ne kellene felújítani, illetve vannak bizonyos területek, ahol bővíteni is érdemes, de nem ez a fő üzenete a mi pályázatunknak” – húzta alá. A könyvtár, a múzeum, a zeneiskola és más intézmények felújítása egyébként is tervben volt Veszprémben.

A Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa programról itt olvashat bővebben.

Neked ajánljuk
A klímavédelem nem drága, sőt: egyenesen lökést adhat a gazdaságnak Az acélipari óriás is elkötelezte magát a zöldülés mellett Először rendeznek oktatási konferenciát a fenntartható divatról Közép-Európában Csomagolás újrahasznosításra tervezve Az ausztrál tengerpartokon felhalmozódó szemét túlnyomó része műanyag
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam