2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európa-szerte 1,7 millió kezdeményezés nyert el uniós támogatást

Az európai strukturális és beruházási alapok keretében 2017 végéig 405 milliárd euró befektetés valósult meg az Európai Unió (EU) reálgazdaságában – közölte az Európai Bizottság szerdán az öt európai strukturális és beruházási alapból a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló uniós költségvetési időszak félidejéig megvalósult legfontosabb eredményeket összefoglaló jelentésében.

A harmadik éves áttekintés részleteit összegző jelentés szerint 2017 végéig az európai strukturális és beruházási alapok 2014–2020-as költségvetéséből közel egymillió vállalkozás részesült a növekedést, az innovációt, az új termékek bevezetését és a munkahelyteremtést ösztönző támogatásból.

Európa-szerte összesen 1,7 millió kezdeményezés nyert el uniós támogatást a vidékfejlesztési programok 2,7 millió kedvezményezettjén túlmenően.

Illusztráció – Az európai strukturális és beruházási alapok egész Európában hozzájárultak a gazdasági és pénzügyi válság okozta sebek orvoslásához Fotó: Pixabay

2017 végéig 15,3 millió ember kapott álláskeresési vagy készségfejlesztési támogatást, ami közel kétszerese az előző évi értéknek. Mindemellett 42,5 millió embernek nyílik lehetősége a korszerűbb egészségügyi rendszerek igénybevételére.

A párizsi klímamegállapodás szerinti uniós kötelezettségvállalásoknak megfelelően

az európai strukturális és beruházási alapok támogatják az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé való elmozdulást.

Jelenleg 330 ezer háztartás részesül az energiahatékonyság növelését célzó uniós finanszírozású felújítási projektek előnyeiből, és több mint 3 terawattóra – körülbelül 370 ezer tonna szén elégetésével egyenértékű – energiamegtakarítás valósul meg a középületek energiahatékonyságának javítása révén – közölték.

Az alapokon keresztül az EU 647 milliárd eurót fektet a gazdaságba a 2014–2020-as költségvetési időszak során. Az alapok célja, hogy támogassák a tartós társadalmi-gazdasági konvergenciát, az ellenálló képességet és a területi kohéziót.

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába Írd alá most! Mentsük meg a méheket és a gazdákat! Pusztulnak a Vas megyei lucfenyvesek Hátrányos helyzetű települések iskolái pályázhatnak a digitális oktatást segítő eszközökért
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam