2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Változás 123 ALDI üzletben az E.ON segítségével

Az energiavállalat és a kereskedelmi áruházlánc 10 évre szóló megállapodása értelmében 123 parkolóban lesz elérhető az E.ON által telepített és üzemeltetett elektromosautó-töltő állomás az ALDI üzleteinél, és a legtöbb ezután épülő egységnél is kiépítik majd a töltőket.

Az áruházlánc parkolóiban megnyíló E.ON töltőállomás-hálózat országszerte összesen több mint 360 új töltési pontot jelent majd, mivel üzletenként kettő vagy négy töltési lehetőség áll majd rendelkezésre. Ez nagy lépés az elektromos autózás infrastruktúrájának kiépítésében.

Elektromos autókból a legtöbb Budapesten és a környező településeken üzemel, de ez most megváltozhat:

jelenleg 75 településen működik ALDI üzlet, így a szolgáltatás kiépítésével országossá válik az elektromos autókhoz kapcsolódó töltőhálózat.

Ezzel a lépéssel az áruházlánc és az E.ON egyaránt hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, ugyanis az elektromos autózás elterjedése előtti egyik legfőbb akadályt a töltők hiánya jelenti.

A zöld rendszám bevezetésekor, 2015-ben még csak 300 tisztán elektromos autó volt Magyarországon, jelenleg a számuk már 4000 felett van, és ugyanennyire tehető a tölthető plug-in hibridek száma is Fotó: Pixabay

A tervezett pontok AC- és DC-töltőket is tartalmaznak majd, igazodva az adott üzlet településen belüli elhelyezkedéséhez, a vásárlók igényeihez és a településen már elérhető elektromosautó-töltési lehetőségekhez. A két vállalat együttműködése 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

Neked ajánljuk
Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL A védelmi intézkedések nem tudják kompenzálni a természetpusztulást a franciáknál Étkezési utalvány a donoroknak Mikor érdemes a fenntartható megoldásra váltanod?
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam