2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olajozottan zajlik a zöldítés a Vénusznál

A Bunge Zrt. napraforgó-étolajainak csomagolásán feltűnik az ISCC PLUS logó, amely az Európai Bizottság által is elismert, vezető nemzetközi fenntarthatósági szabványt takar.

Az ISCC az szigorú követelményeket ír elő a termelési és beszállítói lánc minden résztvevőjére, és szabályozza az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának nyomon követését és csökkentését is.

Ez a tanúsítvány  garancia arra, hogy a Bunge Zrt. Martfűi Növényolajgyárból az üzletek polcaira kerülő, ISCC-logóval ellátott élelmiszerek előállításhoz szükséges alapanyag-mennyiséget fenntartható forrásból szerzik be.

A vállalat emellett erőfeszítéseket tesz azért, hogy a csomagolásban is érvényre juttassák a fenntarthatósági törekvéseket. Így a kartonok 100 százalékban újrahasznosított papírhulladékból készülnek, amit egy kis piktogram jelez az oldalukon.

Az étolajok címkéjének jelentős része FSC-tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez igazolja, hogy a címkék alapanyaga fenntartható erdőgazdálkodásból származik Fotó: www.venusz.hu

A gyártási folyamatban évente felhasznált sok ezer palack többsége felerészben újrahasznosított műanyagból készül.

A cég közleményében emellett azt is jelezte: a gyárban felhasznált hőenergia túlnyomó részét és az elektromos energia egy részét megújuló erőforrásból állítják elő, amelyhez a gyártás során keletkező napraforgómag héját használják – számolt be az origo.hu.

Neked ajánljuk
Németország is zöldkötvényt bocsátott ki Ambiciózus fenntarthatósági programot indított a Tommy Hilfiger Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam