2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Korlátozzák a kisállat-kereskedelmet Nagy-Britanniában

Megtiltják Nagy-Britanniában, hogy közvetítő kereskedők, köztük kisállat-kereskedések adjanak el hat hónaposnál fiatalabb kutya- és macskakölyköket – jelentette be a brit környezetvédelmi, élelmezési és vidékfejlesztési minisztérium.

Azoknak, akik kiskutyát vagy kismacskát szeretnének tartani, közvetlenül a tenyésztőkkel vagy az állatmenhelyekkel kell kapcsolatba lépniük. A közvetítők kiiktatásának célja a fiatal társállatokkal folytatott gátlástalan kereskedelemnek, az állatokkal való rossz bánásmódnak a felszámolása.

Nyilvános konzultációk eredménye szerint a britek 95 százaléka egyetért a tervezett jogszabállyal, amelyet valamikor jövőre léptetnek életbe.

Lucy, a 2013-ban megmentett Cavalier King Charles spániel az állatkínzás elleni harc szimbóluma, és az új brit állatvédelmi törvény névadója lett Fotó: facebook.com/lucytherescuecavalier

Az új állatvédelmi törvényt Lucyról, egy nőstény Cavalier King Charles spánielről nevezték el, akit 2013-ban egy walesi kutyaszaporító farmon mentettek ki nyomorúságos helyzetéből – az állat csaknem egész addigi életét egy ketrecben töltötte.

Civil szervezetek adatai szerint jelenleg a brit lakosság 49 százaléka tart legalább egy társállatot, köztük összesen 11,1 millió macskát, 8,9 millió kutyát és 1 millió nyulat – ez utóbbiak száma a felére csökkent 2011 óta.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam