2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Korlátozzák a kisállat-kereskedelmet Nagy-Britanniában

Megtiltják Nagy-Britanniában, hogy közvetítő kereskedők, köztük kisállat-kereskedések adjanak el hat hónaposnál fiatalabb kutya- és macskakölyköket – jelentette be a brit környezetvédelmi, élelmezési és vidékfejlesztési minisztérium.

Azoknak, akik kiskutyát vagy kismacskát szeretnének tartani, közvetlenül a tenyésztőkkel vagy az állatmenhelyekkel kell kapcsolatba lépniük. A közvetítők kiiktatásának célja a fiatal társállatokkal folytatott gátlástalan kereskedelemnek, az állatokkal való rossz bánásmódnak a felszámolása.

Nyilvános konzultációk eredménye szerint a britek 95 százaléka egyetért a tervezett jogszabállyal, amelyet valamikor jövőre léptetnek életbe.

Lucy, a 2013-ban megmentett Cavalier King Charles spániel az állatkínzás elleni harc szimbóluma, és az új brit állatvédelmi törvény névadója lett Fotó: facebook.com/lucytherescuecavalier

Az új állatvédelmi törvényt Lucyról, egy nőstény Cavalier King Charles spánielről nevezték el, akit 2013-ban egy walesi kutyaszaporító farmon mentettek ki nyomorúságos helyzetéből – az állat csaknem egész addigi életét egy ketrecben töltötte.

Civil szervezetek adatai szerint jelenleg a brit lakosság 49 százaléka tart legalább egy társállatot, köztük összesen 11,1 millió macskát, 8,9 millió kutyát és 1 millió nyulat – ez utóbbiak száma a felére csökkent 2011 óta.

Neked ajánljuk
Anglia madarai is megszenvedik a klíma átalakulását A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Száműzi a műanyag játékokat a Burger King Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely 150 évből az utolsó öt volt a legmelegebb
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam