2020. május 30., Janka, Zsanett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komfortos kazánnal a klímakutatás szolgálatában

Az Aristonnak hála mostantól télen is dolgozhatnak a klímakutatók Grönlandon.

Az Ariston Thermo Group tavaly decemberben tette közzé nemzetközi felhívását, amelyben jelentkezőket toborzott egy grönlandi kihíváshoz.

A vállalat célkitűzése az volt, hogy a világ egyik legbarátságtalanabb helyére vigyen komfortot, ezzel segítve az ott élők, valamint a klímakutatók munkáját.

Az expedícióra három szakembert talált, akik feladata a tudósok munkájának támogatása volt. Grönland a klímakutatók központja, hiszen itt tudják leginkább tanulmányozni az éghajlatváltozást.

Fotó: AristonChannel/youtube.com

Ezt eddig kizárólag nappal tudták megtenni, amíg a hőmérséklet nem süllyedt mínusz negyven fok alá.

Ez alatt ugyanis a kutatóknak vissza kellett vonulniuk a bázisukra, és megvárni a felmelegedést, télen pedig egyáltalán nem dolgozhattak a folyamatos hideg miatt.

Az idei év azonban több szempontból is rendhagyó a tudósok számára, amit az Ariston egyik kondenzációs kazánjának köszönhetnek. Az „Alteas ONE” nevet viselő készüléket az expedícióban részt vevő orosz, kínai és olasz szerelők üzemelték be a jeges terület kellős közepén – adta hírül a médiapiac.com.

Neked ajánljuk
Amikor a fenntarthatóság nem csak üres ígéret A zöldmegújulás a munkanélküliség kezelésében is segíthet? Távtüntetés: magányos transzparensek képviselik a klíma ügyéért aggódókat Népszerűbb a magyar élelmiszer: többen fordultak a hazai termelőkhöz a járvány alatt Látványosan gyengül a Föld mágneses mezeje (videóval)
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam