2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Társadalmi és üzleti haszon egy csapásra? Tiszta sor!

Bangladesben a lakosság 12 százaléka, mintegy 20 millió ember nélkülözi a mindennapokban a tiszta ivóvizet, ez pedig a fertőző betegségek, így például a kolera melegágya. 

A mindennapos fogyasztási cikkeket gyártó Unilever bangladesi leányvállalata is csatlakozott a Business Call to Action (BCtA) nevű kezdeményezéshez, amely 2008 óta küzd azért, hogy az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival összhangban megadja az esélyt a szegénységben élők számára, hogy fogyasztókként, termelőkként, beszállítókként és viszonteladókként bekapcsolódjanak a gazdaság vérkeringésébe.

Az Unilever Bangladesh vállalta, hogy a vidéki iskolákban további 5 millió gyermeknek tart felvilágosító foglalkozásokat a helyes kéz-, illetve fogmosásról, több mint egymillió embernek biztosít hozzáférést a tiszta ivóvízhez, és ezreknek teremt munkalehetőséget 2021-ig.

A vállalat iskolai programjával, amely az alapos szappanos kézmosás betegségek megelőzésében betöltött szerepét hangsúlyozza, a mai napig (közvetlenül vagy közvetve) mintegy 30 millió embert sikerült elérniük az ország vidéki régióiban.

A vállalat helyes fogmosásról szóló kampánya lassan 15 éve folyik sikerrel az országban Fotó: D Simmonds/Foter.com

Emellett a vállalat tréningeket indít, ahol a résztvevők a Pureit víztisztító készülékek eladásához és karbantartásához szükséges információkat sajátíthatják el. Ez a készülékek elterjedéséhez is hozzájárulhat, ugyanakkor egyben munkalehetőséget is teremt.

„Az, hogy az Unilever ilyen fiatalon ekkora tömegek életére lehet pozitív hatással úgy, hogy ezáltal a későbbi nyereségét is biztosítja, nagyon jól példázza, hogyan veheti ki a részét a magánszektor a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításából” – idézte a  BCtA vezetőjét, ​Paula Pelaezt a Water Network portál.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: thewaternetwork.com
Vissza
Hírfolyam