2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható tőzsdék közé kerül a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde csatlakozik a Sustainable Stock Exchanges nemzetközi fenntarthatósági kezdeményezéshez.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csatlakozik a Sustainable Stock Exchanges (SSE) nemzetközi fenntarthatósági kezdeményezéshez, ami tovább erősíti a BÉT elkötelezettségét a környezeti és társadalmi fenntarthatóság, illetve a felelős társaságirányítás iránt – közölte a tőzsde hétfőn.

A csatlakozás célja a vállalati fenntarthatósági kritériumoknak való megfelelés és az azzal kapcsolatos transzparencia erősítése a magyar tőkepiacon.

A BÉT a befektetőkkel, a kibocsátókkal és az állami szervekkel folytatott dialóguson keresztül tervezi erősíteni a befektetések hosszú távú fenntarthatóságát, valamint a környezeti, társadalmi és felelős társaságirányítási normáknak megfelelést.

Fotó: Globetrotter19/Wikimedia Commons

A Sustainable Stock Exchanges kezdeményezés 2009-ben indult, hogy a vállalatokat és a befektetőket nemzetközi konferenciák és workshopok szervezésével megismertessék a fenntarthatósággal kapcsolatos legjobb gyakorlatokkal.

A legfontosabb témák, amelyek köré az SSE a tevékenységét szervezi, a fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztatás, a klímaváltozás, a green finance, a méltányos munkavégzés és gazdasági növekedés, a nemek közti egyenlőség, illetve a globális együttműködések.

A BÉT és az SSE együttműködése összhangban van azokkal a célkitűzésekkel, amelyek a fenntarthatóságra épülő benchmarkok és termékek létrehozására, továbbá a zöldkötvény-kibocsátások ösztönzésére irányulnak.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója a tőzsde közleményében kifejtette: már a magyar értéktőzsdén is jelen vannak olyan vállalatok, amelyek a fenntarthatóság eszméjét a zászlajukra tűzték. Hozzáfűzte, hogy a BÉT tavaly mutatta be új felelős vállalatirányítási ajánlásait.

Neked ajánljuk
Nemzetközi zöld programot indít a Garnier Több 10 millió forintos beruházással csökkenti ökológiai lábnyomát Magyarország vezető higiéniaipapír-gyártója Lehet egy eldobható pelenka fenntartható? Későbbre halasztották a döntést az új, uniós klímacélról Mose ismét megmentette Velencét
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam