2019. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Modern rabszolgaság Kambodzsában

Tizennégy évesen Bophának iskolában kellene lennie, ehelyett egy téglaégetőben robotol heti 7 napot. Nincs vele egyedül. Az egyre szeszélyesebb időjárás és a klímaváltozás ugyanis sok, a mezőgazdaságból élő kambodzsait adósított el.

A kiutat az építőipar jelentheti, csakhogy a téglagyárak tulajdonosai kihasználják az emberek szorult helyzetét.

Az országba ömlő kínai tőke nyomán egyre-másra épülnek a házak, ám ezzel párhuzamosan kialakult egyfajta modern rabszolgaság.

„Mindez azokra az időkre emlékeztet, amikor az embereket sokkal inkább árucikknek tekintették, mintsem jogokkal rendelkező élőlénynek” – mondta Naly Pilorge, a LICADHO jogvédő szervezet igazgatója.

Az eladósodott családok sokszor éveket dolgoznak pusztán az adósságuk törlesztéséért. Noha a törvény tiltja, sokszor gyerekeket is alkalmaznak. Ígéretei ellenére a kormány eddig semmit sem tett a helyzet javításáért.

Fotó: euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
A P&G újabb lépést tett a fenntarthatóság felé A fenntartható kakaóval a Mondelēz-re (és ránk is) édesebb jövő vár Csökkenti a műanyagok felhasználását a P&G Ember és természet fesztiválja Gödöllőn Floridában mernek nagyot álmodni
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam