2020. május 30., Janka, Zsanett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldül az internet

A Telekom idén januárban bevezetett ExtraNet Zöld 1GB adatbővítő szolgáltatása garantálja, hogy a felhasznált adatok továbbításához szükséges energia mennyiségével megegyező energiát a Magyar Telekom saját napelemes rendszerével termeli meg.

A vállalat 2018-ban oktatási központjára telepített napelemrendszert Budapesten, ami lehetőséget adott, hogy elinduljon munkatársi körben a közösségi napelem projekt. 2019-ben a Magyar Telekom az ügyfeleit is bekapcsolja a programba, valamint további napelemrendszer telepítésével Szegeden tovább növeli a vállalat a saját termelésű zöldenergia mennyiségét.

A szolgáltatást választó ügyfelek folyamatosan nyomon követhetik az általuk támogatott napelemrendszer termelését, valamint választásukkal további napelemek telepítését ösztönzik.

Fotó: pxhere.com

2018-ban a soron következő negyedik karbonsemleges évét zárta a Magyar Telekom-csoport. A vállalat saját működése mellett a lakossági és üzleti Magenta 1 szolgáltatások ügyféloldali karbonkibocsátását is semlegesítette, ezzel több mint 150 000 ügyfelet kapcsolt be klímavédelmi tevékenységébe. 

Neked ajánljuk
Amikor a fenntarthatóság nem csak üres ígéret Már minden Sparban elérhetők a zöldmegoldások 14 ezer évvel ezelőtt 8 méterrel emelte meg a tengerek vízszintjét egy jéglemez leszakadása Íme egy pénzügyi szolgáltató a környezettudatos költésre „aspirálóknak” Franciaország sem sajnálja a pénzt a villanyautózás ösztönzésére
Tovább a forrásra: kreativ.hu
Vissza
Hírfolyam