2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén az OTP-hez került a Zöld Béka

18. alkalommal hirdette meg a Deloitte Magyarország a Zöld Béka Díjat, amely a nem pénzügyi jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére szolgál Magyarországon.

A független zsűri idén az OTP Bank Nyrt. jelentését ítélte a legjobbnak, ezzel bejuttatva a közép-európai döntőbe, ahol nemzetközi zsűri választja ki Közép-Európa legjobb jelentését. Ugyancsak elismerésben részesült és továbbjutott a Borsodchem Zrt. a legjobb első jelentésért – írja a Profitline.

A Deloitte Magyarország a 2000-ben alapított Zöld Béka Díjjal a vállalatok környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalását és az ezen a területen elért eredményeiket tükröző beszámolókat ismeri el. 

A résztvevők az előző egy vagy két pénzügyi évet lefedő társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos, fenntarthatósági, illetve integrált jelentésekkel pályázhattak.

Idén 9 szakember vállalta el, hogy a beérkezett 9 pályázóból kiemelje a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő vállalatot. Márta Irén, a BCSDH igazgatója mellett többek között Bartus Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács titkára, Faragó Tibor címzetes egyetemi tanár, Doró Viktória, a reCity magazin főszerkesztője és Bárány Róbert újságíró is vállalta a zsűritagságot.

„Nagy öröm számunkra, hogy három év alatt immár második alkalommal nyerte el az OTP Bank a Zöld Béka Díjat – nyilatkozta a díj kapcsán Gáspár Bence, az OTP Bank kommunikációs vezetője. Hozzátette:

A fenntarthatóság mint cél számunkra nem pusztán külső elvárás vagy kényszer, hanem belső elhivatottságból, az OTP-csoport alapszellemiségéből fakad.

AZ OTP szentendrei fiókja Fotó: Globetrotter19/Wikimedia Commons

„Bár a díjjal elsősorban a fenntarthatósági jelentésünket ismerik el, mi ezzel együtt úgy értékeljük, hogy egyben a területen alkotott stratégiánkat, az elvégzett munkát, az elért eredményeket is díjazták, hiszen a tényleges teljesítmény képeződik le az objektív szempontrendszer alapján elkészült jelentésben. Továbbra is tudatosan követjük stratégiánkat, hogy újabb eredményeket tudjunk elérni a fenntarthatóság területén is.”

Neked ajánljuk
A minőségi magyar bútorok gyártója is odafigyel a fenntarthatóságra Lehet úgy zöld egy vállalkozás, hogy a környezetvédelem profitot is hoz neki? Hozd (hideg)tető alá a környezettudatos otthonod! Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam