2021. április 12., Gyula
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Tesco 43 millió adag élelmiszert mentett az elmúlt években

A Tesco 205 magyarországi áruházából már több mint 160-ban bevezette élelmiszermentő programját.

2014 szeptemberétől 2018 novemberéig az áruházlánc több mint 17 000 tonna élelmiszert ajánlott fel jótékony célra, ez nagyságrendileg 43 millió adag ételnek megfelelő mennyiség. Stratégiai tervei szerint 2020-ra minden közép-európai, így összes magyar áruháza készen áll majd arra, hogy az élelmiszer-felesleget jótékony célra átadja.

A Tesco hisz benne, hogy nemcsak felelős érte, de lehetősége is van csökkenteni az élelmiszer pazarlását a saját működése során is. Éppen ezért együttműködik szállítóival, partnereivel, civil és kormányzati szervekkel, hogy a termőföldtől az asztalig csökkentsék az élelmiszer-pazarlást.

A Tesco az élelmiszer-pazarlás ellen 2007 óta lép fel aktívan, akkor kezdődött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel azóta is tartó szakmai együttműködés és közös gondolkodás.

Adománykonvoj 2012-ből Fotó: Tesco Magyarország/facebook.com

Az Élelmiszerbank koordinációja mellett több mint 200 jótékonysági szervezeten keresztül, napi rendszerességgel juttatják el az élelmiszer-felesleget az áruházak környékén élő rászorulóknak.

Az átadásra szánt élelmiszer-felesleg az emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas, de már nem eladható pékárukat, zöldségeket és gyümölcsöket, illetve tartós élelmiszereket jelenti.

Az adományok napi szintű elszállítását nagyban befolyásolja az, hogy melyik településen található olyan (civil, önkormányzat, egyházi alapítvány stb.) karitatív szervezet, amely egy héten legalább 5 napon el tudja szállítani a már nem eladható, de emberi fogyasztásra még tökéletesen alkalmas élelmiszereket.

Sajnos van olyan település, ahol nem jelentkezik, és toborzással sem található olyan partnerszervezet, amely mindezt vállalni tudná – azzal együtt sem, hogy az élelmiszer, amit kapnak, minden esetben ingyen van.

Neked ajánljuk
Az állami olajvállalatokat nem hatják meg a klímacélok Újabb ingatlanfejlesztő bocsát ki zöldkötvényt jövőbeli fenntartható projektjeinek finanszírozására A fenntarthatóság szem előtt tartásával nemcsak a környezet, de a lábadozó gazdaság is jól jár Rengeteg pénzt szán Amerika közlekedésfejlesztésre A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam