2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Eltűnnek a műanyag táskák a dm-ből

A dm a világban tapasztalható műanyag-szennyezésre válaszul már eddig is több lépést tett a plasztik bevásárlószatyrok visszaszorítása érdekében.

A vállalat két lépésben megszüntette az ingyenes szatyrokat, 2011-ben a nagy méretű, tavaly a kis méretű ingyenes táskái is eltűntek, 2019 januárjától pedig nem lesznek elérhetők az üzletekben a megvásárolható műanyag egyszer használatos táskák sem – írja a Brand Trend.

A dm alternatívaként papírtáskát ajánl a vásárlóknak, amelynek árát januártól csökkentik, illetve többször használatos pamuttáskát és nagy teherbírású permanent táskákat kínálnak.

A pamuttáskákra való áttérést ösztönzi a dm azzal is, hogy az elhasználódott darabokat szimbolikus 1 forintért újra cserélik a boltokban.

Fotó: LukaGagula/Wikimedia Commons

A papírtáska újrahasznosított papírból készül, előállítása környezetkímélő, s mivel komposztálható, biohulladék gyűjtésére is alkalmas. Később a táska ismét visszakerülhet az újrahasznosítási körforgásba. A nagy teherbírású permanent táska 80 százalékban újrahasznosított műanyagból áll, és 100 százalékban újrahasznosítható.

A dm gazdasági közösségként kiemelt területként kezeli a környezettudatosságot, döntési folyamataiban fontos szerepe van a fenntarthatóságnak és a tudatos vásárlói magatartás segítésének.

Ez a vevők számára leginkább a választékon keresztül érzékelhető: bio- és környezetbarát termékek széles választékát kínálja a drogéria, és évek óta foglalkoznak a termékek csomagolásának optimalizálásával is. 

Neked ajánljuk
A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Álomszerű reklámmal buzdít környezettudatosságra az IKEA A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: brandtrend.hu
Vissza
Hírfolyam