2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Nestlé teljesen újrahasznosíthatóvá teszi a csomagolóanyagait

A vállalat felgyorsítja a műanyaghulladék leküzdésére irányuló intézkedéseit, 2025-ig a csomagolóanyagok száz százalékát újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá kívánja tenni.

Elkötelezetten törekednek az újrahasznosítási lehetőségek felkutatására, ugyanakkor tudják, hogy a 100 százalékos újrahasznosíthatóság nem elég a műanyaghulladék-válság leküzdésére – fogalmazott a vállalat vezérigazgatója, Mark Schneider a Forbeshoz eljuttatott közleményben. Schneider felhívta a figyelmet arra is, hogy

az együttes fellépés létfontosságú, így arra kéri fogyasztóikat, üzleti partnereiket és minden más Nestlé-munkatársat, hogy vegyenek részt az erőfeszítésekben.

A cég 2020 és 2025 között világszerte minden terméke esetén kivezeti az összes olyan műanyagot, amely nem vagy csak nehezen újrahasznosítható. Ezzel a lépésével a Nestlé alternatív csomagolóanyagokat vezet be globális termékportfóliójában.

Fotó: shutterstock.com

2019 februárjától elkezdi megszüntetni a termékeihez mellékelt műanyag szívószálakat, melyeket alternatív anyagokkal, például papírral helyettesít, de innovatív tervezéssel is igyekszik elősegíteni a felesleges hulladékok visszaszorítását.

A Nestlé Ásványvíz üzletága 2025-ig globálisan 35%-kal növeli palackjai újrahasznosított PET-tartalmát.

A sikeres újrahasznosításhoz megfelelő infrastruktúra szükséges, amely nincs minden esetben kiépülve. A Nestlé Csomagolástudományi Intézete egyéb alternatívák mellett ezért új papíralapú anyagokat és biológiai úton lebomló, komposztálható, szintén újrahasznosítható polimereket is kutat.

Neked ajánljuk
Eltúlozzák a fenntarthatóság terén elért eredményeiket a nagy techcégek Fontos adalék a fenntartható irodához – a tintasugaras nyomtatók kevesebb energiát fogyasztanak Új nyersanyagbeszerzési stratégiával zöldül a német Lidl A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam