2020. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Repül a műanyag szemét

A Hi Fly lesz az első charter légitársaság, amely a gyakorlatban is száműzi fedélzetéről a műanyag kellékek nagy részét.

Nagyon sokféle műanyag tárgy – evőeszköz, tányér, csésze, különféle zacskók, kis kiszerelésű ételek, üdítőital-palackok, fogkefék stb. – találhatók egy gépen. Ezen akar változtatni a Hi Fly, egy lisszaboni székhellyel rendelkező charter légitársaság – számolt be a Greenfo.

„A december 26-i, egyik brazíliai járat volt az utolsó, amikor repülőgépünk egyszer használatos műanyag szemeteszacskókkal szállt le”

– jelentette ki a légitársaság vezérigazgatója, Paulo Mirpuri. A jövőben az a cél, hogy minden járatukon lehetőség szerint bambuszból vagy kartonpapírból készült tárgyakkal helyettesítsék a műanyagokat, vagy olyan más alapanyagokat helyezzenek előtérbe, amelyek újrahasznosíthatók vagy komposztálhatók.

Nem csak a levegőt szennyezi... Fotó: pexels.com

A légitársaság vezérigazgatója szerint körülbelül 350 kilogramm eldobható, a környezetet mérgező, évszázadokig elpusztíthatatlan műanyag tárgy halmozódik fel egy hosszú járat esetében. Ez iszonyú nagy mennyiség, és ne feledjük, naponta mindegy 100 ezer gép száll fel a világ legkülönbözőbb pontjáról.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás a pénzügyi szektort is felforgathatja Nem csak szavakban zöldül a Visa A klíma és a gazdaság ügye is nyerhet Klímaváltozási kerekasztal-beszélgetés a KÖVET Egyesülettel A felelős Gasztrohős bebizonyítja: az elviteles doboz is lehet fenntartható
Tovább a forrásra: greenfo.hu
Vissza
Hírfolyam