2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közös kötelezettségvállalás a körkörös gazdaságra

A globális kihívásokhoz globális megoldások szükségesek – ez az oka annak, hogy közel 30 műanyag- és fogyasztásicikk-gyártó vállalat elindította az új Szövetség a Műanyag Hulladékok Megszüntetésére (AEPW) nevű szervezetet.

A szövetség nagyszabású megoldásokat fog kidolgozni és bevezetni, hogy minimalizálja és kezelje a műanyaghulladékot. A fenntarthatóság érdekében tett eddigi erőfeszítéseire és a körkörös gazdaság melletti elkötelezettségére építve a Henkel alapító tagként csatlakozott a szövetséghez – idézi a vállalat közleményét a Médiapiac.

„Globális fogyasztásicikk-gyártó és ipari vállalatként a Henkel hozzá kíván járulni a műanyaghulladékok megszüntetéséhez. Fenntartható megoldások kidolgozása erre a kihívásra csak úgy lehetséges, ha az egész értéklánc összefog és együttműködik: szállítók, kereskedelmi partnerek, fogyasztók és a szervezetektől a kormányzatokig mindenki”

– nyilatkozta Hans Van Bylen, a Henkel igazgatóságának elnöke, a Német Vegyipari Szövetség (VCI) elnöke.

Fotó: chevronphillips/youtube.com

A szövetség kötelezettséget vállalt arra, hogy a következő öt év során 1,5 milliárd dollár értékű befektetéssel segíti elő a műanyaghulladékok eltávolítását a környezetből. A szervezet a körkörös gazdaságra történő átállást a következő területeket érintő megoldások kidolgozásával és támogatásával segíti elő:

  • a hulladék gyűjtésére, kezelésére és az újrafeldolgozására szolgáló infrastruktúra fejlesztése,
  • innovatív műanyag újrahasznosítási technológiáik kialakítása,
  • oktatás és együttműködés a kormányok, vállalatok és közösségek részvételével a cselekvés előmozdítása érdekében,
  • A környezetben, különösen a nagyobb hulladékelvezető csatornákban jelen lévő nagy mennyiségű hulladék összegyűjtése.
Fotó:  Snemann/Visual hunt
Neked ajánljuk
Miskolcon is épül a körkörös gazdaság Szennyező égetés helyett kötelező jótékonyság 12 ezren szedik a szemetet az utak mentén A Coca-Cola is papírpalackokkal kísérletezik Egyre több az illegális hulladék Pécsen
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam