2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vállalatok, amelyek az olvadó jég hátán is megélnek

Összefogó felmérés készült arról, hogy a különböző vállalatok mire számítanak a klímaváltozás erősödésével: vannak olyanok, amelyek aggódnak a következmények miatt, de akad bőven azért olyan cég is, amely képes pénzzé forgatni a szélsőséges körülményeket is.

A brit Carbon Disclosure Project utódja, a CDP arra kérte a világ nagyvállalatait, hogy vázolják fel, mire számítanak a klímaváltozással kapcsolatban. Számos cég aggódik, az Apple és a Google viszont teljesen optimista – írja a Bloomberg alapján a 24.hu.

A cél az volt, hogy kiderüljön, a cégek mennyire vannak tisztában a fenyegetéssel, mit tesznek azért, hogy enyhítsék a környezetszennyezést, és hogyan készülnek fel a megváltozott körülményekre.

A Bank of America nem túl derűlátó például: fél, hogy a tengerszint emelkedésével az elárasztott otthonok után az emberek nem fogják fizetni a hiteleiket. A Walt Disney fél, hogy a forróságban elnéptelenednek a vidámparkjaik. A Coca-Cola pedig aggódik, hogy nem lesz elég édesvíz a termékeihez.

Az elektronika területén és az online világban érdekelt vállalatok magabiztosak Fotó: carlstr/isualHunt.com

Más viszont a pozitív oldalát fogja meg a dolognak: az Apple biztos abban, hogy az iPhone-jai még a legszélsőségesebb körülmények között is kelleni fognak az embereknek.

Úgy gondol a termékeire, mint egy segítőre, ami „elemlámpaként vagy szirénaként funkcionálhat, rádióként használható, és autóakkumulátor vagy kézi hajtóerő segítségével napokra is fel lehet tölteni”.

A Google sem aggódik: úgy gondolja, hogy a Google Earth segítségével meg lehet vizsgálni a környezet változását, ami pozitív hatással lehet a felhasználókra, és a márka értékét is növeli. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy az Apple és a Google is tett már azért, hogy enyhítse a klímaváltozást – bár az e-hulladék kérdése még mindig komoly probléma.

Neked ajánljuk
A svéd jegybank is lép a klímáért Felhagy a szén finanszírozásával az AXA biztosítótársaság Így fejlődött a vízügyek kezelése az elmúlt évtizedekben Tízezer tonna hulladékot és uszadékfát emeltek ki a Tiszából a kiskörei vízlépcsőnél Elismerés a zöldülésre törekvő vállalatoknak
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam