2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a legtudatosabb vállalatok dicsőséglistája

A kanadai Corporate Knights nevű pénzügyi lap idén is összeállította a 100 legfenntarthatóbb cég listáját. A Global 100 tagjait környezettudatosság, vezetői nemi diverzitás és termék-előállítási eljárások szerint pontozták.

Az immár tizenöt éve létező listára idén második alkalommal az is felkerülési feltétel volt, hogy az adott vállalkozások a nettó bevételük hány százalékát szerzik és költik el fenntartható, megújuló dolgokra, azaz milyen mértékben nevezhetők környezetbarátnak – számolt be a Forbes.

  • A lista élére a dán Chr. Hansen Holding került – egy biocég, ami a bevétele 80 százalékát természetes élelmiszer-megőrzési eljárások értékesítéséből és olyan gyógyszerekből nyeri, amelyek alternatívát nyújthatnak az állattartásban mindennapos antibiotikumokkal szemben – az újság társalapítója, Toby Heaps szerint „sok százmillió ember táplálkozását teszi biztonságosabbá” a relatíve kevésszer taglalt dán cég.
  • A második helyen a francia Kering SA áll, amelyet olyan luxusmárkák fémjeleznek, mint a Gucci, az Yves Saint Laurent és az Alexander McQueen. A vállalat ennek ellenére több mint 40 százalékban környezetbarát erőforrásokból dolgozik. Emellett a céget vezető tanács több mint 60 százaléka nő, szemben a nagy cégeknél átlagos 20 százalékkal.
  • A bronzérmet a Neste Corporation szerezte meg, ami tavaly még második volt a Global 100-on. Meglepő lehet, de a finn Neste egykor olajcég volt – nem épp a fenntarthatóság mintapéldája. Idővel azonban elkezdtek átállni a megújuló energiákra: most ott tartanak, hogy a bevételük 50 százalékát környezetbarát technológiák fejlesztésére költik, sőt a nyereségük negyede megújuló forrásokból származik.

A tiszteletre méltó ranglistán szereplő további vállalatokról a Forbeson olvashat.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam