2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható anyagok használata mellett döntött a Samsung

A Samsung már 2019-ben megteszi az első lépéseket afelé, hogy a műanyag helyett papírt és egyéb fenntartható anyagokat használjon csomagolási megoldásaihoz.

A vállalat már 2019 első felétől olyan környezetbarát anyagokból készíti többek között telefonjai, tabletjei és háztartási gépei csomagolását, mint a papír és az újrahasznosított vagy bioműanyag.  

A Samsung a cél érdekében egy új munkacsoportot alakított, amely az innovatív csomagolás lehetőségeit kutatja a legkorszerűbb dizájn, fejlesztés, marketing és minőség-ellenőrzési folyamatok alkalmazásával. 

A vállalat a mobiltelefonok, táblagépek és viselhető okoseszközök dobozaiban található tálcák anyagát műanyagról papírra cseréli, a csomagolás kiegészítő elemeit környezetbarát anyagokból készíti, a készülékeken eddig használt műanyag védőfóliát pedig nem alkalmazza a továbbiakban, ezzel is tovább csökkentve műanyag-felhasználásukat.

A vállalat 500 ezer tonna újrahasznosított műanyag felhasználását, valamint 7,5 millió tonna leselejtezett termék összegyűjtését tervezi 2009 és 2030 között Fotó: Samsung Newsroom/VisualHunt

Emellett terveik szerint 2020-ra csak olyan papíranyagot használnak csomagolásaikhoz, valamint kézikönyveik elkészítéseihez, amelyek rendelkeznek a globális környezetvédelmi szervezetek hitelesítésével.

„A Samsung még több energiát fordít az olyan társadalmi és környezeti problémák kezelésére a jövőben, mint a kimerülő erőforrások vagy a műanyaghulladék jelenléte – idézi Gyeong-bin Jeont, a Samsung Globális Vásárlói Elégedettség Központjának vezetőjét a Prim.

Neked ajánljuk
Már minden Sparban elérhetők a zöldmegoldások A digitális technológiák segítenek a zöldítésben Merre visz az út az iskolapadból a környezetiparba? Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Tovább a forrásra: prim.hu
Vissza
Hírfolyam