2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Divat lett fenntartható éttermet nyitni

Azt gondolná, hogy a fenntartható vendéglátóhelyek még mindig csodaszámba mennek? Pedig egyre több van belőlük Budapesten és szerte az országban.

Fenntartható Vendéglátóhely minősítést kap minden olyan étterem, bisztró, kávézó vagy cukrászda, ahol nincsenek PET-palackos üdítők és polisztirol csomagolóanyagok, szívószálat csak kérésre adnak a vendégnek, és az ételek elkészítése során egyáltalán nem használnak pálmaolajat.

Ráadásul mindezeken túl a helyek törekednek arra is, hogy hulladékaikat szelektíven gyűjtsék, rendezvényekre való kitelepüléskor pedig egyutas műanyagokkal és felesleges szóróanyagokkal sem terhelik a környezetet.

Fotó: Natura Hill Zebegény/Facebook.com

A Foodyny cikke három ilyen helyet emelt ki a Felelős Gasztrohős örömteli ütemben gyarapodó listájáról:

KRAK'N TOWN

A  Steampunk látványkonyhás étterem és söröző elképesztően látványos helyszíne a budapesti éjszakai életnek. Ráadásul azon túl, hogy gondolnak a vegánokra és a kutyásokra, még a fenntarthatóságról sem feledkeznek meg. 

Szimpla kert

A közismert romkocsma nemcsak szórakozóhelyként üzemel, hanem kutyabarát kávézóként is, ahol napi menüt is felszolgálnak, természetesen környezetbarát alapanyagok felhasználásával.

Natura Hill

Az ökológiai szemléletű birtok a festői szépségű Zebegény volt szőlőhegyén helyezkedik el a Duna fölött, a Börzsöny kapujában. A Natura Hill koncepcióját minden ízében áthatja a fenntarthatóságra való törekvés. Saját birtokuk javai mellett a Duna, a Börzsöny és az Ipoly völgye terményei és állatállománya bőséges választékot szolgáltat a vendégek változatos és egészséges étkezéséhez.

Neked ajánljuk
Megszabadulunk az ellentmondásos pálmaolajtól, de ez az élelmiszerek további drágulását is magával hozza MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja A fenntarthatóság jegyében dolgoknak nyílik „könyvtár” a Goethe Intézetben Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: foodyny.hu
Vissza
Hírfolyam