2020. augusztus 5., Krisztina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy apró házikó, amely a fenntarthatóságot hivatott népszerűsíteni

Finnországban, a helsinki tengerparton találhatjuk a Nolla kabint, amely tökéletes példája a zérókibocsátású házaknak. Az apró lakást a Neste megújuló energiával foglalkozó cég építette az Út a zéróig nevű kampány részeként.

Az apró, napelemekkel borított A-ház nagyon hangulatos és rendesen felszerelt, főként fából oldották meg a felépítését és a berendezését. Kívülről nézve pedig olyan, mint egy pazar időgép, amellyel bepillanthatunk egy emissziómentes világba – írja a Player.

A vállalat célja az volt, hogy a kabin a lehető legkisebb hatással legyen a természetre. Ennek megfelelően választották meg az alapanyagokat, és a belső teret is úgy alakították, hogy az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és kevés hulladékkal járó tevékenységeknek kedvezzen.

Fotó: Neste/youtube.com

A kabin könnyen szét- és összeszerelhető, könnyű, ezért szállítása nem igényli nehézgépjárművek használatát, és felállításához a területet megbolygató alapra sincs szükség.

Az áramellátást napelemek, a fűtési és főzési lehetőséget pedig a Neste alacsony szén-dioxid-kibocsátású, hulladékokból előállított biodízelével működő készülék biztosítja.

A vállalat a Nollával azt szeretné bizonyítani, hogy a környezetbarát életmód nemcsak a lemondásokról, hanem a modern technológiák alkalmazásáról is szól, és hogy a nyaralás, a feltöltődés ideje alatt élvezhetjük a természetet úgy is, hogy tekintettel vagyunk rá.

A ház a turisták előtt is nyitva áll, a kiadásából befolyó összeget a vállalat az Ocean Cleanup nevű környezetvédő szervezetnek adományozza.

Neked ajánljuk
Az egész építőipar új alapokra kerülhet A jelen sötét, de a jövő zöld lehet a bányászatban – és ezzel nem csak a Föld jár jól Nincs apelláta: zöldbe borul az osztrák főváros Üzemanyag­cellákkal működtetné a szerver­centrumait a Microsoft Kampány indult a tömeges élelmiszer-pazarlás csökkentésére
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam