2020. február 20., Aladár, Álmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldülnek az uniós befektetések

Egy új jogszabály arra kötelezi az uniós alapkezelőket, biztosítókat, nyugdíjalapokat, hogy hozzák nyilvánosságra befektetéseik környezeti kockázatait.

Az uniós kormányok és az Európai Unió által is elfogadott jogszabály célja a zöldberuházások és -befektetések támogatása – adta hírül a Világgazdaság.

A szabály még néhány eljárásjogi lépés után lép hatályba, utána az egész unióra általános anyagi és eljárásjogi szabályokat állapít meg a bejelentésköteles
tevékenységekről és a bejelentés módjáról. A jogszabály csak egy része egy nagyobb csomagnak, amelynek célja, hogy a klímaváltozás elleni harcot segítse.

Az Európai Bizottság becslése szerint a következő két évtizedben évente 180 milliárd eurónyi befektetésre lesz szükség a klímacél eléréséhez.

A csomag következő részében a „zöldberuházások” körének pontos meghatározására kerül sor.

Fotó: jev55/visualhunt.com
Neked ajánljuk
A környezettudatos jövő új állásokkal is kecsegtet A homokra alapozott építőipar romokat hagy maga után Az uniós klímavédelem új korszakot nyit az építőiparban Egy „épületes” ötlet, ami nemcsak a lakhatási, de a műanyagválságot is megoldhatja Ausztriában elkezdik visszaváltható üvegben árulni a tejet, a magyar Spar is vizsgálja a lehetőséget
Forrás: Világgazdaság
Vissza
Hírfolyam