2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A HP is elkötelezte magát a környezetvédelem mellett

A világ legnagyobb IT-vállalata olyan fenntartható és innovatív nyomtatási módozatot fejleszt, ami segít megvédeni a környezetet, csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, és újrahasznosított alapanyagokból készül.

A Hewlett-Packard elkötelezte magát a fenntartható termékek előállítása mellett, és az eredeti HP-kellékeket is újratervezik a cég mérnökei – írja a Sustainable Brands alapján az Origo.

„Újradefiniáljuk a nyomtatást, hogy pozitív és tartós változást tegyünk a bolygó érdekében”

– nyilatkozta Enrique Lores, a HP Inc. Imaging & Printing üzletágának elnöke.

A cég 2016-ra már elérte, hogy saját márkás papírjai nem erdőirtás útján készülnek, ráadásul két évvel hamarabb érte el a tervezettnél. Emellett a HP legújabb energiatakarékos lézernyomtatója mellé olyan tonert fejlesztett ki, amely alacsonyabb olvadásponton is működik, vagyis kevesebb energiát fogyaszt.

Fotó: pxhere.com

A vállalat egy menedzselt nyomtatási szolgáltatást is kínált partnereinek, amelynek keretében a cégekkel közösen dolgozzák ki fenntarthatósági modelljüket – ennek köszönhetően 33 százalékkal csökkentették a szén-dioxid-kibocsátást, az energiafogyasztást, valamint a költségeket is.

Ráadásul a Hewlett-Packard újrahasznosított műanyagokat is felhasznál termékeinél, 2000 óta mintegy 90 millió kilogramm műanyagot hasznosítottak újra. A cég most vállalást tett arra, hogy festék- és tintapatronjainak 100 százalékát, valamint lézertonerjeinek 80 százalékát újrahasznosított műanyagból fogja legyártani.

Neked ajánljuk
A vállalatok többsége számára már magától értetődő, hogy a környezeti hatásairól is beszámol, de azért még van tere a fejlődésnek Így próbálja zöldíteni működését a Starbucks Már Magyarországon is elérhető a vegán KitKat Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam