2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Búcsút vesz a nejlontasakoktól a SPAR

Az élelmiszerlánc újrahasznosítható zöldséges zacskókkal vetne gátat a pazarlásnak.

A SPAR a szegedi, győri és tatabányai áruházaiban újrahasználható zöldség- és gyümölcstároló tasakokkal buzdítja vásárlóit a környezettudatos magatartásra. A SPAR újabb zöldkezdeményezése egyedülálló a hazai kiskereskedelemben, hiszen akár több évig is szolgálhatnak minket az egyszerűen kezelhető, többször használatos zsákok – írja a vállalat közleménye alapján a 24.hu.

„Felelős nagyvállalatként az a célunk, hogy minél kevésbé terheljük a környezetünket. Ezért nagy figyelmet fordítunk arra, hogy jelentősen csökkentsük a hulladék mennyiségét, támogassuk a szelektív hulladékgyűjtést, és minden áruházunkban környezetkímélő energiafelhasználási, hűtési és világítási technológiákat alkalmazzunk” – foglalta össze törekvéseiket az új kezdeményezés kapcsán Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Fotó: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft./Wikimedia Commons

A SPAR áruházak zöldség-gyümölcs részlegeire kihelyezett újrahasználható tasakokat a vásárlók 599 forintért szerezhetik be. A zsákok egységcsomagjai 3 darab mosható és szalaggal jól zárható, tartós, többször használatos tasakot tartalmaznak. A vásárlók a tasakokat kétféle módon tudják használni, attól függően, hogy az adott áruházban a zöldségrészlegen önkiszolgálómérleg-rendszer működik, vagy a pénztár futószalagjába beépített berendezés méri le a választott termék súlyát.

Az új, környezetkímélő SPAR-tasakok jelenleg három városban – Szeged, Győr, Tatábanya –, összesen 20 SPAR üzletben érhetők el. Amennyiben a kezdeményezés sikeres lesz, úgy valamennyi SPAR áruházban bevezetésre kerülnek.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam