Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A plázában járva is tanulhatunk a plasztikról

Nem csak a tudatós vásárlók elvárásai hatnak a vállalatokra, a gazdasági szereplők is tehetnek a fogyasztók szemléletének megváltozásáért, ahogy a maglódi Korzó példája is mutatja.

Folytatja a figyelemfelhívást a maglódi Korzó az ökotudatos életmódra: tavaly novemberben a NO Plastic.Fantastic kezdeményezéshez csatlakozva leváltották az összes egyszer használatos műanyag eszközt az ételudvaron, most pedig egy egész hetet szentelnek a környezettudatosságnak.

Március 28. és április 4. között tematikus, interaktív programokkal várta a látogatókat a maglódi Korzó.

A fenntartható fejlődés egyik kulcsa, hogy a legkisebbek is minél hamarabb megismerkedjenek a környezetbarát életmóddal: a Korzó tematikus hetén az újrahasznosítás jelentőségét játékos közegben hozzák közelebb a gyerekekhez. 

Fotó: Korzó Inspiráció/facebook.com

„A Korzó zöld törekvéseinek célja elsősorban az ökológiai lábnyom csökkentése, emellett kiemelt jelentőségűnek tartjuk a lakosság figyelmének felhívását és az edukációs tevékenységet is. Szeretnénk példát mutatni, és másokat arra ösztönözni, hogy tudatosan keressék azokat a pontokat, ahol felléphetnek környezetünk megóvásáért” – mondta el az Szemerédi Dóra Diána, a Korzót üzemeltető Ceetrus Hungary Kft. munkatársa, a kampány koordinátora.

A tematikus héten egy igencsak szembetűnő installáció kerül az ételudvarra: egy óriási, újrahasznosított műanyagokból épített polip hívja fel a figyelmet vizeink szennyezettségére.

Fotó: Korzó Inspiráció/facebook.com

A látogatók maguk is a környezettudatosság nagyköveteivé válhatnak egy-egy közös fotó megosztásával, a különleges polipalkotás pedig az év hátralévő részében hirdeti majd Földünk védelmének fontosságát a maglódi Korzón.

Neked ajánljuk
Már minden Sparban elérhetők a zöldmegoldások A digitális technológiák segítenek a zöldítésben Észbontó mennyiségű hal kerül a hazai vizekbe (képgalériával) Igaz-e, hogy a napsugárzás pusztítja a koronavírust? Újra szól a fülemüle
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam