Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kölcsönzéssel a körkörös gazdaság felé

A környezetvédelem jegyében bútorkölcsönző szolgáltatást indít az IKEA – jelentette be a társaság a 2017-ben nyitott első fenntartható üzletében, a németországi Kaarstban.

Az IKEA üzletek többségét tulajdonló Ingka Group vezérigazgatója elmondta, hogy a klímaváltozás és a fenntarthatatlan fogyasztás jelenti a legnagyobb kihívást, amivel a társadalom manapság szembenéz. Ezen segítenének a programjukkal – írja a Reuters alapján a Portfolio.

A vállalat azt tervezi, hogy előfizetéses alapú lízingajánlatokat kínál majd, hogy a lehető legtöbb alkalommal legyen felhasználva egy bútor, mielőtt újrahasznosításra kerülne.

Fotó: Reuters/youtube.com

A bútorgyártó már többek között Hollandiában, Svédországban, Svájcban és Lengyelországban kezdett el bútorbérlési projekteket, amit jövőre 30 országra terjesztetnének ki.

Az IKEA elkötelezte magát amellett is, hogy 2030-ra az összes termékét megújuló és újrahasznosítható termékből készíti majd el.

Fotó: Calvin Teo/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Befektetések a változásba Felbolydulóban a csomagolóipar Vásároljuk és használjuk környezettudatosan a ruháinkat! Ingyen varr szájmaszkot egy varrónő, a szabásmintát is közreadta A Tesla hamarosan a közlekedési lámpák jelzéseit is felismerheti
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam