2019. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átláthatósággal a fenntartható divat felé

A H&M bejelentette, hogy még több információt közöl majd honlapján arról, honnan is származnak a termékei.

A svéd vállalat közzéteszi majd, pontosan melyik gyár készített egy adott ruhát, milyen anyagokat alkalmaztak, és hogyan hasznosítják újra a kiselejtezett darabokat – írja az Inside Retail alapján a Trade Magazin.

A vállalat fenntarthatósági stratégiájában azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra kizárólag újrahasznosított vagy fenntartható forrásból származó anyagokból dolgoztat majd.

Az újrahasznosított anyagok használata mindenképpen win-win helyzet, kevesebb lesz a szemét és kisebb az újonnan gyártott alapanyagok használata”, mondta Cecilia Brännsten, a H&M környezeti fenntarthatósági menedzsere. „Ugyanakkor számos textilfajtához egyelőre nincs megfelelő újrahasznosítási technológia”, tette hozzá Brannsten.

Fotó: William Murphy/flickr.com

Éppen ezért a cég már jó ideje együttműködik olyan tudósokkal és fejlesztőkkel, akik azon dolgoznak, hogy növeljék az alternatív fenntartható forrásokból származó anyagok arányát.

Neked ajánljuk
Beszállítóit is zöldíti az IKEA Fenntartható logisztikai platform alakult Magyarországon A kozmetikumok a felesleges csomagolás bajnokai Kétezer háztartást láthat el tiszta energiával a szeghalmi naperőmű A magyar uniós polgárok is fontos ügynek tartják a klímaváltozást
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam