2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átláthatósággal a fenntartható divat felé

A H&M bejelentette, hogy még több információt közöl majd honlapján arról, honnan is származnak a termékei.

A svéd vállalat közzéteszi majd, pontosan melyik gyár készített egy adott ruhát, milyen anyagokat alkalmaztak, és hogyan hasznosítják újra a kiselejtezett darabokat – írja az Inside Retail alapján a Trade Magazin.

A vállalat fenntarthatósági stratégiájában azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra kizárólag újrahasznosított vagy fenntartható forrásból származó anyagokból dolgoztat majd.

Az újrahasznosított anyagok használata mindenképpen win-win helyzet, kevesebb lesz a szemét és kisebb az újonnan gyártott alapanyagok használata”, mondta Cecilia Brännsten, a H&M környezeti fenntarthatósági menedzsere. „Ugyanakkor számos textilfajtához egyelőre nincs megfelelő újrahasznosítási technológia”, tette hozzá Brannsten.

Fotó: William Murphy/flickr.com

Éppen ezért a cég már jó ideje együttműködik olyan tudósokkal és fejlesztőkkel, akik azon dolgoznak, hogy növeljék az alternatív fenntartható forrásokból származó anyagok arányát.

Neked ajánljuk
Begyűjtik a palackot, adnak érte barackot Begyűjtik a palackot, adnak érte barackot Még több elektronikai hulladékot termelünk A zene és az emberi test a víz drámájáról is érzékletesen szól Áder János: A magyar vízipari tudástőke exportképes termék
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam