2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A legnagyobb ásványvizes cégek visszaszorítanák a műanyag palackokat

A palackozott vízzel kereskedő óriáscégek is keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel kiszabadulhatunk az egyszer használatos műanyagok erőforrás-pazarló és szennyező csapdájából.

A Danone és a Nestlé új irányba mozdul a műanyaghulladék visszaszorítása érdekében – írja a Bloomberg nyomán az Index.

Az Eviant gyártó Danone otthoni ásványvízballon, a Nestlé pedig újratölthető palack és ezt támogató saját rendszer piacra dobását tervezi.

Előbbi Evian Renew system néven fog futni, és egy 5 literes, újrahasznosítható vízadagoló műanyag buborék lesz, ami 66 százalékkal kevesebb műanyagból áll, mint egy sima 1,5 literes Evian-palack. A buborék anyaga olyan vékony lesz, hogy minden feltöltés után más formát vesz majd fel, üres állapotban pedig összeesik.

Fotó: www.danone.com

A Nestlé water systemnek nevezi az újítását, és míg az Evian az otthoni ásványvízivást igyekszik megreformálni, ők a hordozhatóságra mennek rá. Sok részletet egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy újratölthető, saját palackokkal dolgozik majd a rendszer, a víz pedig választható ízekben és szénsavtartalommal lesz elérhető.

Neked ajánljuk
A Burger King is lép a parttalan szeméttermelés ellen Elviteles ételrendelés lelkiismeretfurdalás nélkül Óriásporszívóval akarják eltávolítani a műanyaghulladékot egy belga természetvédelmi területről Több mint nyolcvanezer üveg Béres-cseppet kaptak a pedagógusok Már az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam