2022. június 29., Péter, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már az állami vagyonalapok is lépnek

A szénhidrogénekre koncentráló nagy nemzeti vagyonalapok esetében is megfigyelhető a megújuló energiákba történő befektetés erősödése.

A PitchBook nevű elemzőcég felmérése szerint tavaly a nagy állami vagyonalapok 6,4 milliárd dollárt invesztáltak a szénhidrogéniparba és 5,8 milliárdot a megújulókba. Ez hatalmas előrelépés, hiszen 2017 előtt még tízszeres volt a különbség a fosszilis energiahordozók javára – derül ki a Figyelő írásából.

Ugyanakkor a trendváltás hátterében nem csak a környezettudatosságot kell keresni, az olajár erőteljes csökkenése, vagyis a gazdasági szükségszerűség is indokolta a váltást.

Fotó: pixabay.com

Vannak alapkezelők, amelyek valóban átérzik a sürgető időket – a nagy szuverének közül az ADIA, a QIA, a PIF és a norvég alap tavaly hozott létre egy One Planet nevű kezdeményezést: vállalták, hogy befektetési politikájukban a klímaváltozással kapcsolatos szempontokat is érvényesítenek.

Neked ajánljuk
Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: figyelo.hu
Vissza
Hírfolyam