2019. június 26., János, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Mol is lép egyet a körkörös gazdaság felé

Felvásárolja a Mol-csoport a műanyag-újrahasznosítással foglalkozó Aurora-csoportot. A Mol hétfői közleménye szerint a német Auróra vállalat főként az autóipart látja el egyedi, zárt láncú módon begyűjtött ipari műanyaghulladékból az adott célra összeállított alapanyag-keverékkel.

A vállalkozás portfóliója elsősorban újrahasznosított műszaki műanyag és polipropilén alapú alapanyag-keverékekből áll. A Mol a beruházás eredményeképpen poliamid-, polipropilén- és egyéb újrahasznosított alapanyag-keverékek széles skáláját kínálhatja majd ügyfeleinek, kiegészítve ezzel a natúr polipropilénből és polietilénből álló termékportfólióját – számolt be az MTI.

A vállalat tájékoztatása szerint a Mol-csoport 2030-as stratégiájának egyik sarokköve a vállalat petrolkémiai értékláncának kiterjesztése.

Az alapanyag-keverékek előállítása és az újrahasznosítás a stratégia kulcsterületei közé tartozik, az autóipar pedig stratégiai ágazat, ahol a két vállalatcsoport szerint egyre nő a kereslet az újrahasznosított anyagok iránt.

Fotó: Globetrotter19/Wikimedia Commons

A 2009-ben alapított Aurora Kunststoffe GmbH zárt láncú módon begyűjtött ipari műanyag-hulladékok újrahasznosításával állítja elő termékeit. A begyűjtött alapanyagot erőforrás-takarékos és környezetbarát módon alakítják át granulátumokká és kompaundokká székhelyükön, illetve két további üzemükben, Walldürnben és Villingen-Schwenningenben. 

A tranzakció a vállalategyesítéshez szükséges hatósági jóváhagyásra vár.

Neked ajánljuk
Itt élnek a legnagyobb szennyezők Ha az észérvek nem hatnak... A kenyai „IKEA” a hátrányból is előnyt barkácsol Minden országban hasonló változások kellenek ahhoz, hogy a Föld élhető maradjon Alakor, tönke, tönköly – Újból elterjesztenék az ősgabonafajtákat
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam