2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megvannak az InnoMax Díj nyertesei

Az Invitech InnoMax Díjának középpontjában ebben az évben a nonprofit szervezetek innovációs törekvéseinek felkarolása állt. Az infokommunikációs cég pályázatán egyebek mellett egy egészséges, környezettudatos táplálkozást támogató alkalmazás is a győztesek közt volt.

A pályázatra szép számú nevezés érkezett a fenntarthatóság, az oktatás-nevelés, az egészségügy, valamint az esélyegyenlőség és felzárkóztatás témakörében. Az Invitech a szakmai konzultáción felül természetesen anyagi támogatást is nyújt a nyerteseknek, van pályázó, aki egymillió forintos forráshoz jutott ötlete megvalósításához – számolt be az mmonline.hu.

„Az innováció képessége mindenkié, mindenkiben benne rejlik, és mindenhol jelen van. Kis közösségek hétköznapjait teszi jobbá, éppúgy, ahogy nagy iparágakat is átalakít. Köszönöm, hogy az Invitech is támogatja az innováció ügyét, melyet az InnoMax Díjra évről évre beérkező pályázatok egyre magasabb minősége még hangsúlyosabbá tesz”  – nyilatkozta a díjátadón dr. Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár (ITM). Hozzátette:

„Ahogy az idei pályázók, úgy a kormányzat részéről is fontosnak tartjuk, hogy valamennyi fejlesztés fenntartható módon valósuljon meg.”

Az idén is az Effekteam Egyesület (korábbi nevén Magyar Adományozói Fórum) szakmai együttműködésével szervezett pályázatra a legkülönbözőbb területekről érkeztek az innovatív ötletek. A zsűri 5 nyertest hirdetett ki.

Fotó: Invitech Innomax/facebook.com

A díjazott Felelős Gasztrohős Alapítvány célja a környezettudatos étkezés minél szélesebb körben való megismertetése.

A támogatással megvalósuló applikáción keresztül a vendéglátóhelyeket lehet értékelni, például a helyi alapanyagok használatának tudatossága szempontjából, de a köztéri ivókutakat is be lehet rajta jelölni egy térképen.

Az ünnepélyes díjátadón az Invitech bejelentette, hogy a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével együttműködésben, az InnoMax keretében „Okostelepülés” elnevezéssel új kategóriát indít kistelepülések részére. A díjjal és a vele járó támogatással az Invitech a korszerű megoldásokhoz kevésbé hozzáférő helyi lakosság digitális felzárkózását, a helyi közösségek felemelkedését kívánja elősegíteni.

A további nyertes pályázatokról és az elbírálás folyamatáról további részletek olvashatók az mmonine.hu cikkében.

Neked ajánljuk
A járvány tovább fokozta a fenntarthatósággal kapcsolatos elvárásokat Uniós forrás segíti a hazai ruhaipar kizöldülését Hangolódj mosogatószappannal a műanyagmentes júliusra Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban Közel a valódi önvezető autó?
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam