2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozással együtt a „hiénák” is megnehezítik a biztosítók dolgát

Több mint felével visszaesett a világ legnagyobb viszontbiztosítóinak a nyereségessége az elmúlt 5 évben, elsősorban az alternatív befektetők miatt élesedő piaci verseny nyomán.

A Willis Re amerikai biztosítási tanácsadó adatai alapján egyre nagyobb a nyomás a hagyományos viszontbiztosítói üzleti modelleken – írja a Financial Times nyomán a Portfolio.

A „biztosítók biztosítóiként” működő viszontbiztosítók az úgynevezett alternatív tőke által támasztott éles verseny hatásait nyögik.

Az elmúlt évtizedben ugyanis nagy tömegben jelentek meg olyan befektetők a piacon, amelyek versenyt támasztanak a viszontbiztosítókkal szemben például azzal, hogy „katasztrófakötvényekbe” fektetnek, meglovagolva a klímaváltozás nyomán megnövekedő piaci kockázatot, jelentős hozamot remélve e befektetéseikből.

A befektetők megjelenése jelentősen csökkentette a díjbevételeket a viszontbiztosítási piacon, és ez bizony jócskán meglátszik a szektor szereplőinek nyereségességi szintjén.

Neked ajánljuk
Fenntartható utakon az Audi Jól jövedelmeznek a zöldbefektetések Két számjegyű hozam, zölden A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam