2019. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozással együtt a „hiénák” is megnehezítik a biztosítók dolgát

Több mint felével visszaesett a világ legnagyobb viszontbiztosítóinak a nyereségessége az elmúlt 5 évben, elsősorban az alternatív befektetők miatt élesedő piaci verseny nyomán.

A Willis Re amerikai biztosítási tanácsadó adatai alapján egyre nagyobb a nyomás a hagyományos viszontbiztosítói üzleti modelleken – írja a Financial Times nyomán a Portfolio.

A „biztosítók biztosítóiként” működő viszontbiztosítók az úgynevezett alternatív tőke által támasztott éles verseny hatásait nyögik.

Az elmúlt évtizedben ugyanis nagy tömegben jelentek meg olyan befektetők a piacon, amelyek versenyt támasztanak a viszontbiztosítókkal szemben például azzal, hogy „katasztrófakötvényekbe” fektetnek, meglovagolva a klímaváltozás nyomán megnövekedő piaci kockázatot, jelentős hozamot remélve e befektetéseikből.

A befektetők megjelenése jelentősen csökkentette a díjbevételeket a viszontbiztosítási piacon, és ez bizony jócskán meglátszik a szektor szereplőinek nyereségességi szintjén.

Neked ajánljuk
A P&G újabb lépést tett a fenntarthatóság felé A fenntartható kakaóval a Mondelēz-re (és ránk is) édesebb jövő vár Csökkenti a műanyagok felhasználását a P&G Erdő Ernő bácsi meséi 26-30. Bringaút a Velencei-tó körül
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam