2019. július 22., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mit keresnek a Greenpeace műanyagszörnyei a Nestlénél?

Műanyag szörnyekkel támadta a Greenpeace a Nestlét a cég által előállított hatalmas szennyezőanyag-mennyiség miatt.

A Nestlé több regionális központja előtt is tiltakoztak műanyagszemétből készült szörnyek a Greenpeace jóvoltából a világ különböző részein az elmúlt hetekben. A szervezet eddig 3 millió aláírást gyűjtött össze, hogy a Nestlé hagyjon fel termékinek műanyag csomagolásával – írja a Mérce.

A Greenpeace szerint felelőtlenség, hogy a Nestlé évente több száz milliárd műanyag elemet állít elő, amelyeket néhány másodpercig használnak, majd nemzedékeken át károsítják az ökoszisztémát.

A Greenpeace emiatt indított kampányt a műanyagszennyezés ellen, amelynek egyik fő célpontja a Nestlé, mivel a környezetvédő szervezet szerint a cég tavaly 1,7 millió tonna műanyaghulladékot gyártott, 13 százalékkal többet, mint az előző évben, így a műanyagszennyezés egyik legnagyobb felelőse.

Forrás: No Comment TV /youtube.com

A Greenpeace aktivistái a héten a Nestlé több telephelyére: Olaszországba, az USA-ba, Kanadába, Svájcba és Kenyába vittek tengeri műanyaghulladékból készült szörnyeket, hogy ezzel is szimbolizálják, hogyan falja fel a bolygónkat a műanyaghulladék.

Műanyag szörny – a Greenpeace kampányfilmje Forrás: Greenpeace Luxembourg/youtube.com
Neked ajánljuk
A bárányok sem hallgatnak a zöld csomagolóipar fejlődéséről Üzleti megoldás egy környezeti problémára A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki 644 kilométeres hatótávval érkezhet a Cadillac villany-SUV-je Ámulatba ejtő ékszerek számítógép-alkatrészekből
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam