2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csökkenti a műanyagok felhasználását a P&G

A fogyasztási cikkek fenntarthatóságáról Párizsban tartott Sustainable Brands Conference elnevezésű tanácskozáson a P&G fenntarthatóságért felelős vezérigazgatója, Virginie Helias bejelentette, hogy a cég Európában forgalmazott textilápolási márkái csomagolásánál 2025-ig 30 százalékkal csökkenti a műanyagok felhasználását.

A műanyag-felhasználás tervezett csökkentése az Ariel, Lenor és más P&G textilápolási termékek esetében 2025-ig évente mintegy 15 000 tonnával kevesebb műanyag felhasználását jelenti 2018-hoz képest. Jóllehet, a P&G textilápolási termékeinek műanyag csomagolóanyagai csupán viszonylag szerény hányadát alkotják a teljes európai műanyaghulladéknak,

az erőfeszítés révén elkerülhető éves nyersanyag-felhasználás így is jelentősnek tekinthető: az így megspórolt mennyiségből annyi mosószeres flakont lehetne gyártani, amelyek sorba állítva körbeérnék a Földet.

A P&G fenntarthatóságért felelős vezérigazgatója, Virginie Helias elmondta: „Az Ariel és a Lenor márkatermékeink olyan csomagolóanyag-csökkentő eljárások úttörői, amelyek meghatározóak a P&G azon kötelezettségvállalásának teljesítésében, hogy 2030-ig felére mérsékeljük a frissen előállított műanyagok felhasználását a csomagolásban.”

Fotó: Alf van Beem/Wikimedia Commons

A P&G európai textilápolási üzletágának feltett szándéka, hogy 2022-ig valamennyi márkatermékének a csomagolása 100%-ban újrahasznosítható legyen. 

A körkörösség irányába teendő további lépésként a gyártóknak együtt kell működniük, és elő kell segíteniük az egyszerű és hatékony újrahasznosítást. Ennek érdekében a P&G kutatói az iparral közösen dolgoznak olyan innovatív megoldásokon, mint a PetCore perforált, letéphető fóliák alkalmazása a műanyag flakonok jobb újrahasznosítására. 

Az Ariel márkatermék részt vesz olyan élenjáró kísérleti programokban is, amilyen például a LOOP projekt, amely a klasszikus tejesüvegekhez hasonlóan a csomagolóanyagok többszöri újrahasznosítását lehetővé tevő körkörös modellt igyekszik megvalósítani – számolt be az MTI nyomán az adozona.hu.

Neked ajánljuk
A jegybank tovább dolgozik a „zöld” pénzügyi rendszer kiépüléséért Már 100 milliárdnál járnak a vállalati zöldhitelek Magyarországon évi 15 ezer tonnányi műanyagot kell kiváltani környezetbarátabb termékekkel Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: adozona.hu
Vissza
Hírfolyam