2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímavédelem jó befektetés

A globális felmelegedés létező folyamat, amivel kezdeni kell valamit, ezért a hosszú távú trend a klímavédelmi iparág mellett szól – véli Czachesz Gábor, az OTP Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója, az Év Legjobb Globális Részvénylapjának kezelője.

A szakember a Privátbankár.hu-nak adott interjúban egyebek mellett elmondta: az OTP Klímaváltozás 130/30 Alap – amelyet a szakma egyébként a Legjobb Globális Részvény Alapnak választott – kapcsán szerzett tapasztalatai azt mutatják, egyre többen ismerik fel, hogy a klímavédelemre, a fenntartható növekedésre van befektetői igény.

Az alapban hatezer részvényből próbálják kiszűrni azokat, amelyek kibocsátói kapcsolatba hozhatók a klímavédelemmel,  olyan termékük vagy szolgáltatásuk van, amely a klímavédelemmel kapcsolatos erőfeszítések során hasznos lehet.

Ugyan elég sok iparág képviselteti magát benne, de  tőzsdei teljesítményükre természetesen hatással van a kormányok klímavédelemmel kapcsolatos állásfoglalása is – derül ki Czachesz Gábor szavaiból.

A magyar részvények közül a Masterplast, az Alteo és a Cybergastro papírjai szerepelnek jelenleg, de mint Czachesz Gábor elmondta, szívesen növelné a magyar részvények arányát, ez azonban azon múlik, hogy az ilyen profilú vállalatok meg tudnak-e jelenni a tőzsdén.

Csabai Károly interjúja a Privatbankar.hu oldalon olvasható.

Neked ajánljuk
Csak szavakban fenntartható a zöld újraindítás? Együttműködésben a zöld közbeszerzésekért Fiatal erdőkkel nem sokra megyünk Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: privatbankar.hu
Vissza
Hírfolyam