2020. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A P&G újabb lépést tett a fenntarthatóság felé

A vállalat újabb partnerségi megállapodást kötött a környezetterhelés csökkentése és a pálmaolaj-ellátói láncába tartozó kisgazdálkodók megélhetésének javítása érdekében.

A Föld hete tiszteletére, valamint a fenntarthatóbb jövő megvalósítása iránti elkötelezettsége jegyében a Procter & Gamble Company bejelentette, hogy új együttműködési megállapodást kötött a MISI-vel (Malaysia Institute for Supply Chain Innovation), az IPNI-vel (International Plant Nutrition Institute) és a Yara Internationallel a P&G malajziai pálmaolaj-ellátóláncába tartozó kisgazdálkodók megélhetésének javítása érdekében.

A P&G elkötelezett a pálmaolaj felelős beszerzése iránt, és bejelentette, hogy a pálmaolaj-termelő kisgazdálkodók megélhetésének javítása egyike az Ambition 2030 elnevezésű fenntarthatósági programjukban megfogalmazott céloknak.

Jelenleg a világon előállított pálmaolaj mintegy 40%-át a kisgazdálkodók biztosítják, sokuk azonban nem rendelkezik mélyreható mezőgazdasági ismeretekkel, és sok esetben korlátozott a hozzáférésük a mezőgazdasági erőforrásokhoz, így nem tudják a legtöbbet kihozni a tevékenységükből.

Forrás: P&G (Procter & Gamble)/youtube.com

A kísérleti projekt fő feladata mintegy 2000 malajziai, Dzsohor állambeli kisgazdálkodó helyzetének és eszközellátottságának feltérképezése volt. A felmérés sikeres elvégzését követően a program folytatásaként most 250 oktató gazdaságot hoznak létre, amelyek részét fogják képezni egy, a P&G által irányított innovációs rendszernek.

 A projekt célja a hozamok 30-50%-kal való növelése, a kisgazdálkodók megélhetésének javítása és a fenntartható termelési gyakorlat biztosítása a P&G pálmaolaj-ellátási láncában.

Neked ajánljuk
A járvány tovább fokozta a fenntarthatósággal kapcsolatos elvárásokat Uniós forrás segíti a hazai ruhaipar kizöldülését Hangolódj mosogatószappannal a műanyagmentes júliusra Lélegzetelállító videó a Nap egy évtizedéről Számítógépeket ajándékozott a Honda a Jahn Ferenc Kórháznak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam