2019. november 17., Gergő, Hortenzia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A KLM sem tétlenkedik, ha a fenntarthatóságról van szó

Az Air France-KLM számára kiemelten fontos a környezetvédelem, ezért igyekszik az ökológiai lábnyomát minden területen a lehető legalacsonyabbra csökkentve magasra tenni a lécet, ami a társadalmi felelősségvállalást illeti.

A KLM legfontosabb célja, hogy 2020-ra 20%-kal csökkentse az egy utasra jutó szén-dioxid-kibocsátását. Ennek érdekében csökkentik az üzemanyag-fogyasztást, és lecserélik a fosszilis üzemanyagot, a fennmaradó szén-dioxid-kibocsátásukat pedig további intézkedésekkel ellensúlyozzák majd.

A KLM jelenleg az egyetlen olyan európai légitársaság, amely számos interkontinentális járatát részben fenntarthatóan előállított biokerozinnal üzemelteti.

A társaság emellett a gépek zajszintjének csökkentésével, a fedélzeti hulladék felelősebb kezelésével és visszaszorításával, az utazás során kínált menük megválasztásakor is a környezet megóvásának szempontjait helyezi előtérbe. 

Emellett többek között erdők telepítésével, valamint oktatási és egészségügyi programok támogatásával járul hozzá az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak megvalósulásához.

Fotó: skinnylawyer/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Hatalmas összeggel segíti a klímavédelmet az Európai Beruházási Bank A gyapjú is kaphat második esélyt A bevásárlótáska a ruhásszekrényben terem Műanyag-újrahasznosító céget vásárolt a MOL A jegybankoknak is jut szerep a klímavédelemben
Tovább a forrásra: cseppek.hu
Vissza
Hírfolyam