2020. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

19 bank 41 pályázata küzd a Zöld Pénzügyek Díj elnyeréséért

A pályázóknak a környezeti szempontokat szolgáló terveiket és intézkedéseiket, illetve a zöld célokhoz igazodó pénzügyi termékeiket kellett bemutatniuk. 

Tizenkilenc pénzügyi intézmény összesen 41 pályázatot nyújtott be a jegybank által több kategóriában meghirdetett Zöld Pénzügyek Díj elnyerésére, az MNB elnöke által vezetett bírálóbizottság pedig megkezdte a beérkezett pályaművek bírálatát – írja az MTI alapján a Profitline.

Az MNB februárban jelentette be, hogy Zöld Programot indít a környezet megóvását célzó pénzügyi szolgáltatások támogatására, és megalapítja a Zöld Pénzügyek Díjat.

A program célja különböző kezdeményezésekkel hozzájárulni a klímaváltozás és más környezeti problémák kockázatainak csökkentéséhez, a hazánkban elérhető zöld pénzügyi szolgáltatások bővítéséhez.

Fotó: Magyar Nemzeti Bank/facebook.com

Az MNB közleménye szerint a környezeti szempontok csak akkor érvényesülhetnek a pénzügyi szolgáltatásokban, ha az érintett intézmények saját környezeti hatásaikat mérni és ellenőrizni tudják.

A kezdeményezést Sir David Attenborough is üdvözölte: az angol természettudós kiemelte, hogy a pályázat felhívja a figyelmet a globális környezeti problémákra, és segíti a megoldási lehetőségek feltérképezését.

A kategóriákhoz tartozó elismeréseket, a Zöld Pénzügyi Díjat, a Zöld Bank Díjat, a Zöld Biztosító Díjat, a Zöld Befektetési Szolgáltató Díjat és a Zöld Pénzügyi Innovátor Különdíjat júniusban ünnepélyes keretek között adják majd át. 

Neked ajánljuk
A környezettudatos jövő új állásokkal is kecsegtet A homokra alapozott építőipar romokat hagy maga után Nem csak szavakban zöldül a Visa Németország többé nem ad menedékjogot a klímamenekülteknek Ebben a hónapban még szavazhat az Európai Év Fája magyar jelöltjére
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam