2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy jövő előtt áll a MOL Limo

Még az idén megkezdik a budapesti MOL Limo közösségi autóbérlési szolgáltatás kiterjesztésének előkészítését, így újabb magyar és akár külföldi városokban is elindulhat a MOL Limo szolgáltatás –  Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az új fejlesztésekről.

Hernádi Zsolt szerint a fejlesztés Magyarországon a nagyobb városokban, valamint Közép-Európában azokon a helyeken valósulhat meg, ahol adott a MOL jelenléte.

Fotó: mollimo.hu

„Nem szeretnék dátumot mondani; az üzlet a növekedésben érdekelt. Ahhoz, hogy növekedni tudjon, meggyőző számokat kell mutatnunk, hogy megéri, és megkapja az újabb beruházási lehetőséget. Egyébként a számok a tervezettnél jobban is alakulnak, de amint elérik azt a pontot, hogy látjuk, érdemes üzemszerűen továbbvinni, akkor fogjuk engedni. Szerintem ebben az évben már fogják vizsgálni, hogy más városokba is bevezetésre kerüljön” – mondta a közösségi kocsimegosztási rendszerről az InfoRádió Aréna című műsorában Hernádi Zsolt.

Mint fogalmazott, a MOL egyre inkább mobilitást és kilométereket szeretne értékesíteni, nem csupán üzemanyagot.

„Ebbe beletartozik a tömegközlekedés is, ezért többségi tulajdont vásároltunk az ITK Holding nevű cégben Debrecenben, amelyik már most is városok számára nyújt kilométer-értékesítést, tehát autóbuszokat, amikkel kilométereket adnak el,
és a cég autóbuszgyártással is foglalkozik. Mi ebben nagyon komoly jövőt látunk, és nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban is, pont úgy, mint a Limo vagy a Bubi bicikli esetében, amiket tovább lehet vinni.”

Pozsonyban már elindult a vállalathoz tartozó, jól teljesítő Slovnaft kerékpárkölcsönzője. A Slovnaftra kitérve elmondta még, 100 millió dolláros nettó nyereséggel gyarapítja a vállalatot. Terveik szerint azért az üzemanyag-értékesítés még évtizedekig a MOL fő tevékenysége marad.

Az InfoRádió teljes adása az alábbi videókban hallgatható vissza.

Neked ajánljuk
Szélvédők újrahasznosításával próbálkozik az Audi Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti Ecuadortól Nigériáig, Kínától az Egyesült Államokig harcoltak a környezet megóvásáért az idei „zöld Nobel-díjasok” Kárai Dávid: Ki mint vet
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam