2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Tesco és a Mars az élelmiszer-pazarlás ellen

Az élelmiszer-pazarlás fontos kérdés a Tesco számára – ezt bizonyítja új akciójuk is, amely során a kijelölt Tesco hipermarketekben eladott Mars termékek értékének egy százalékát ajánlják fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, amelyet a kampány végén ugyanakkora összeggel ki is egészít az áruházlánc. 

A vásárlók a kijelölt Tesco hipermarketek polcain található Mars termékek, például rágógumik, csokoládék, állateledelek vagy szószok megvásárlásával támogathatják az akciót. A vásárlások értékének egy százalékából befolyt összeget a Tesco megduplázza – számolt be a Trade Magazin.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a támogatást élelmiszercsomagok összeállítására és célba juttatására fordítja, melyeket a vállalati partnerei által adományozott nem értékesíthető, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas élelmiszerekből állít össze.

Minden, a programban összegyűjtött 1000 forint segítségével az Élelmiszerbank egy nagyságrendileg 30 000 forint értékű élelmiszercsomagot tud eljuttatni a rászoruló, nehéz körülmények között élő családok számára.

Fotó: tesco.hu

„Működésünk mindennapi részét képezi az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem. Épp ezért nagy öröm számunkra, ha szállító partnereink is támogatnak minket, és ezzel más partnerek és vállalatok számára is példát mutathatunk” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

„A Marsnál hisszük azt, hogy a világ, amit holnapra szeretnénk, azzal kezdődik, ahogyan ma dolgozunk érte, és mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy milyen lesz a világ a jövő generációi számára. Az Élelmiszerbank Egyesülettel 10 éve fennálló együttműködésünk jól példázza azt, mit teszünk mi a fenntartható jövőért” – mondta Zuzana Losakova, a Mars Közép-Európa Corporate Affairs igazgatója.

Az akcióban részt vevő áruházak és a Mars élelmiszerek listája az alábbi linken érhető el: https://tesco.hu/akciok-nyeremenyjatekok/

Neked ajánljuk
A minőségi magyar bútorok gyártója is odafigyel a fenntarthatóságra Lehet úgy zöld egy vállalkozás, hogy a környezetvédelem profitot is hoz neki? Hozd (hideg)tető alá a környezettudatos otthonod! Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam